Samin ja Joelin opein kohti kesän pelejä

Sami Hyypiän, Joel Pohjanpalon ja Valion jalkapallokoulu liikutti kymmeniä nuoria jalkapalloilijoita Sonera Stadionilla toukokuun lopulla. Kahdeksan erilaista harjoituspistettä nostivat hikikarpalot otsille ja punan poskille. Tarkkuutta harjoiteltiin laukauskisassa ja erilaisia kuljetuksia parin kanssa pujotellen. Jollen kanssa pelattiin perinteistä matsia ja Samin kanssa usealla pallolla neljään pieneen maaliin.

Kun harjoitukset olivat ohi ja pelaajat istuskelivat vielä nurmikolla, Sami ja Jolle siirtyivät valmentajien tehtävistä jakamaan nimikirjoituksia. Jalkapallokoululaiset olivat silminnähden innoissaan oppimastaan.

– Opin tähtäämään paremmin, 10-vuotias Isabella hehkutti jalkapallokoulun antia.

Nuorella pelaajalla on hurahtanut jalkapallon parissa jo kolme vuotta. Vaikka HJK:ssa harjoitellaan kovasti, treenit stadionilla olivat ensimmäiset laatuaan. Onneksi Jolle oli vinkkaamassa tulevia maalitykkejä, sillä maalien tekeminen on edelleen Isabellasta haastavaa.

Uche jaksoi pompotella vielä nimikirjoituksia jonotellessa. 10-vuotias jalkapalloilija on pelannut vuoden.

– Syön hampurilaisia vain harvoin, Uche vakuutti Jollen ruokavinkkejä muistellen.

Matsit pitävät Uchen innostusta yllä, ja onhan niitä maalejakin tullut tehtyä.

Tyttöjen ryhmä 4 kohisi vielä iloisesti voittamastaan laukauskisasta. Pihlalla ja Pepillä oli hymy herkässä, sillä pisteitä tarkkuuspotkuissa kertyi yli 4 000.

– Yleensä treenataan kolme kertaa viikossa, mutta tällä viikolla treenimäärä nousi neljään, tytöt kertoivat.

Jollen ja Samin kanssa pelaaminen oli uutta ja hauskaa, joten ylimääräiset harjoitukset tuovat vain lisää intoa tuleviin treeneihin. Kesän turnauksiin tytöt asettivat tavoitteen: ”Ei haluta olla viimeisiä!”. Niinhän Samikin sanoi, että tavoitteiden on hyvä olla realistisia.

Aurinkoinen iltapäivä oli toimintaa täynnä, mutta nuorimmatkin pelaajat jaksoivat loppuun asti. 6-vuotias Robin on pelannut jalkapalloa aina. Jalkapallokoulusta Robin oppi, että lujaa pitää huutaa, että tulee kuulluksi. Stadionilta matka jatkui kohti oman joukkueen treenejä. Väsymys ei huolettanut Robinia, sillä välipalaa oli tarjolla kaikille pelaajille.

80-päisen jalkapalloilijajoukon uusissa pelipaidoissa komeili kotiin lähtiessä Sami Hyypiän ja Joel Pohjanpalon nimmarit. Lahjaksi saadut pallot päätettiin ainakin HJK:n tyttöjen kesken jättää nimmareitta, kun ne kuitenkin menevät treeneissä yhteiskäyttöön.

 


Energiatarpeesi