Kesän parhaat hampurilaiset grillissä

Yksi syö burgerin klassisella naudanlihapihvillä, toinen haluaa väliin grillattua lohta. Trendikkäisiin kasvishampurilaisiin puolestaan voi valmistaa pihvin lukuisilla eri tavoilla. Hampurilaispihvissä ja lisukkeissa on vain kokin mielikuvitus rajana.

3 x täydellisen hampurilaisen salaisuus

  1. Pihvi on kirjaimellisestikin hampurilaisen keskipiste. Täydellisen perinteisen hampurilaispihvin salaisuus on laadukas ja tarpeeksi rasvainen jauhettu liha sekä sopiva paistoaika. Sama pätee pihviin kuin pihviin: grillattu pinta ja sopivan mehevä kypsyys tekevät hampurilaispihvistä täydellisen, oli kyseessä mikä tahansa raaka-aine.
  2. Hyvä pihvi ansaitsee kunnollisen hampurilaissämpylän. Mikään ei voita itse tehtyjä hampurilaissämpylöitä tunnelmassa tai maussa. Kiireisempi voi paahtaa sämpyläksi myös patonkia tai mitä tahansa muuta hyvää leipää.
  3. Kolmas täydellisen hampurilaisen kulmakivi on juusto, jonka annetaan sulaa hampurilaispihvin päälle tai leivotaan sisään pihvitaikinaan. Kokeile Valio Koskenlaskija® cheddar viipaleita, valuvaisen herkullista Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi juustokastiketta,  miedosti savunmakuista Valio Oltermanni® Savu juustoa, Valio Emmental sinileima viipaleita tai Valio AURA® sinihomejuustoa. Pikanttia makuvaihtelua saat kokeilemalla  Valio Pippuri Pekka tai Valio Jalapeno Jaakko maustettuja kermajuustoviipaleita. Myös vegehampurilainen saa mehevyytensä Valio Oddlygood® Veggie viipaleista.

Grillatut hampurilaiset lihasta

Perinteisen hampurilaispihvin kanssa sämpylän väliin kuuluu oma suosikkijuusto. Kevyempää makua burgeriin voi tuoda jogurttisella kastikkeella. Ison nälän puolestaan taltuttaa tuhdimpi versio, jossa pihvi saa seurakseen pekonia.  Mehevässä savupekonihampurilaisessa on pekonia tuplana savupekonin makuisen juustokastikkeen ansiosta.

Monen mielestä mehevin hampurilaispihvi on sopivasti medium, eli punertaa hiukan sisältä. Ja vaikka haluaisitkin pihvisi täysin kypsänä, älä kääntele sitä liikaa grillissä, jolloin pihvistä tulee kuiva. Kaikkein paras pihvi syntyy, kun annat sen ensin paistua toiselta puolelta ja käännät vain kerran.

Yksi parhaista hampurilaispihvinikseistä on kuoppa pihvissä. Pihvi paisuu usein grillissä pyöreäksi, jolloin se on hankala syödä sämpylän välissä. Kun painat pihviin kevyen kuopan keskelle ennen grillaamista, saat tasaisemman lopputuloksen. Kevyemmän hampurilaisen haluava grillaa purilaisen väliin broilerin rintafileetä.

Savupekonihampurilaisen salaisuus

Mistä on kunnon hampurilainen tehty? Isosta kokolihapihvistä, tirisevistä pekoneista, mehukkaista kasviksista ja juustoisesta savupekonikastikkeesta. Siitä on kunnon hampurilainen tehty!

Nämä helpot hampurilaiset voi valmistella grillin kuumetessa. Ne valmistuvat nopeasti aina pihvistä kasvisten käsittelyyn, sillä herkut hampurilaispihvitkin syntyvät nopeasti yhdistämällä jauhelihaan vain mausteet.

Tämän savupekonihampurilaisen intensiivisen maun ja mehukkaan kokonaisuuden salaisuus on sen väliin valutettu Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi savupekoni juustokastike, joka on hampurilaisessa parhaimmillaan hieman lämpimänä.

Ota kesä rennosti vastaan ja anna herkullisen hampurilaisen viedä sinut ja ruokaseurasi mukanaan!

Poimi resepti

Kasvishampurilaiset, vegehampurilaiset ja kalahampurilaiset grillissä

Kasvishampurilaisten suosio kasvaa koko ajan, ja niin kotikeittiöissä kuin huippuravintoloissa luodaan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja kasvishampurilaisista. Välillä sämpylän sijaan hampurilainen rakennetaan bataattilohkojen väliin, ja välillä pihviksi burgeriin sujahtaa portobello-sieni. Näissä resepteissä hampurilaisen väliin on valmistettu kukkakaalia, pakoraa, Valio MiFU® pihvejä, sekä Valio Eila® grillijuustoa ja avokadoa. Papuburger on Valio Oddlygood® Veggie viipaleiden ja papupihvin ansiosta kokonaan vegaaninen hampurilainen. Mehevä papupihvi valmistuu parhaiten parilalla grillaamalla ja maistuu myös sekasyöjille.  Klassinen vaihtoehto lihalle syntyy myös grillatusta lohimedaljongista.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›