Kesän parhaat hampurilaiset grillissä

Yksi syö burgerin klassisella naudanlihapihvillä, toinen haluaa väliin grillattua lohta. Trendikkäisiin kasvishampurilaisiin puolestaan voi valmistaa pihvin lukuisilla eri tavoilla. Hampurilaispihvissä ja lisukkeissa on vain kokin mielikuvitus rajana.

3 x täydellisen hampurilaisen salaisuus

  1. Pihvi on kirjaimellisestikin hampurilaisen keskipiste. Täydellisen perinteisen hampurilaispihvin salaisuus on laadukas ja tarpeeksi rasvainen jauhettu liha sekä sopiva paistoaika. Sama pätee pihviin kuin pihviin: grillattu pinta ja sopivan mehevä kypsyys tekevät hampurilaispihvistä täydellisen, oli kyseessä mikä tahansa raaka-aine.

  2. Hyvä pihvi ansaitsee kunnollisen hampurilaissämpylän. Mikään ei voita itse tehtyjä hampurilaissämpylöitä tunnelmassa tai maussa. Kiireisempi voi paahtaa sämpyläksi myös patonkia tai mitä tahansa muuta hyvää leipää.

  3. Kolmas täydellisen hampurilaisen kulmakivi on juusto, jonka annetaan sulaa hampurilaispihvin päälle tai leivotaan sisään pihvitaikinaan. Kokeile Valio Koskenlaskija® cheddar viipaleita, miedosti savunmakuista Valio Oltermanni® Savu juustoa, Valio Emmental sinileima viipaleita tai Valio AURA® sinihomejuustoa.

Grillatut hampurilaiset lihasta

Perinteisen hampurilaispihvin kanssa sämpylän väliin kuuluu oma suosikkijuusto. Kevyempää makua burgeriin voi tuoda jogurttisella kastikkeella. Ison nälän puolestaan taltuttaa tuhdimpi versio, jossa pihvi saa seurakseen pekonia. Monen mielestä mehevin hampurilaispihvi on sopivasti medium, eli punertaa hiukan sisältä. Ja vaikka haluaisitkin pihvisi täysin kypsänä, älä kääntele sitä liikaa grillissä, jolloin pihvistä tulee kuiva. Kaikkein paras pihvi syntyy, kun annat sen ensin paistua toiselta puolelta ja käännät vain kerran.

Yksi parhaista hampurilaispihvinikseistä on kuoppa pihvissä. Pihvi paisuu usein grillissä pyöreäksi, jolloin se on hankala syödä sämpylän välissä. Kun painat pihviin kevyen kuopan keskelle ennen grillaamista, saat tasaisemman lopputuloksen. Kevyemmän hampurilaisen haluava grillaa purilaisen väliin broilerin rintafileetä.

Kasvis- ja kalahampurilaiset grillissä

Kasvishampurilaisten suosio kasvaa koko ajan, ja niin kotikeittiöissä kuin huippuravintoloissa luodaan jatkuvasti uusia vaihtoehtoja kasvishampurilaisista. Välillä sämpylän sijaan hampurilainen rakennetaan bataattilohkojen väliin, ja välillä pihviksi burgeriin sujahtaa portobello-sieni. Näissä resepteissä hampurilaisen väliin on valmistettu kukkakaalia, pakoraa, Valio MiFU® pihvejä, sekä Valio Eila® grillijuustoa ja avokadoa. Klassinen vaihtoehto lihalle syntyy myös grillatusta lohimedaljongista.

Energiatarpeesi