Hampurilaiset grillissä

Yksi syö burgerinsa naudanlihapihvillä, toinen haluaa väliin grillattua lohta. Kolmannelle maistuu kasvishampurilainen. Kurkkaa erilaiset hampurilaisreseptit ja pistä grilli kuumaksi!

Perinteiset hampurilaiset, vegehampurilaiset, kalahampurilaiset, kasvishampurilaiset, pekonihampurilaiset… Hampurilaisissa riittää vaihtoehtoja. Jos suosikkihampurilaisesta ei päästä sopuun, grillaa muutamia erilaisia täytevaihtoehtoja, joista jokainen voi koota mieleisensä.

Grillatut hampurilaiset lihasta

Perinteinen hampurilainen on yksinkertainen, mutta ehkä juuri siksi niin toimiva. Kun panostat hyvään naudanjauhelihapihviin ja kasviksiin, hampurilaiskastikkeeseen ja kunnon juustoon, ei hampurilaiseen paljon muuta enää tarvitakaan. Halutessasi voit lisätä väliin makua tuomaan myös sipulia, pekonia tai vaikka maustekurkkuja. Kevyemmälle aterialle sopii kanahampurilainen, tulisempaan menoon texmex-hampurilainen. Ketohampurilainen maistuu myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle.

Kasvishampurilaiset, vegehampurilaiset ja kalahampurilaiset

Kala- ja kasvishampurilaiset ovat kasvava trendi niin ravintoloissa kuin kotikeittiöissä. Välillä sämpylän sijaan hampurilainen rakennetaan bataattilohkojen väliin, ja välillä pihviksi burgeriin sujahtaa portobello-sieni. Näissä resepteissä hampurilaisen väliin on valmistettu pakoraa, papupihvi, Valio Eila® grillijuustoa ja avokadoa tai kotimaista kalaa.

Katso lisää hampurilaisia

3 x täydellisen hampurilaisen salaisuus

  1. Hampurilaispihvi on kirjaimellisestikin hampurilaisen keskipiste. Täydellisen perinteisen hampurilaispihvin salaisuus on laadukas ja tarpeeksi rasvainen jauhettu liha sekä sopiva paistoaika. Sama pätee pihviin kuin pihviin: grillattu pinta ja sopivan mehevä kypsyys tekevät hampurilaispihvistä täydellisen, oli kyseessä mikä tahansa raaka-aine.
  2. Hyvä pihvi ansaitsee kunnollisen hampurilaissämpylän. Mikään ei voita itse tehtyjä hampurilaissämpylöitä. Kiireisempi voi paahtaa sämpyläksi myös patonkia tai mitä tahansa muuta hyvää leipää.
  3. Kolmas täydellisen hampurilaisen kulmakivi on juusto, jonka annetaan sulaa hampurilaispihvin päälle tai leivotaan sisään pihvitaikinaan. Kokeile Valio smoked cheddar viipaleita, valuvaisen herkullista Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi juustokastiketta,  miedosti savunmakuista Valio Oltermanni® Savu juustoa, Valio Emmental sinileima viipaleita tai Valio AURA® sinihomejuustoa. Vegehampurilainen saa mehevyytensä Valio Oddlygood® Veggie viipaleista.
Sesonki
Kalan grillaus
Sesonki
Lihan ja kanan grillaus
Sesonki
Parhaat salaatit grillaajalle