Makeutus sokerilla vai makeutusaineilla?

Sokeri on tavanomaisin vaihtoehto, kun tuotteisiin kaivataan makeutta. Sokeri myös korostaa marjojen ja hedelmien omaa makua. Kalorittomat makeutusaineet saattavat olla haluttuja vaihtoehtoja silloin, kun välipalojen energiapitoisuuden suhteen ollaan tarkkoja. Tänä päivänä kuluttajia kiinnostaa myös entistä enemmän tuotteet, joiden makeus tulee vain hedelmistä.

Taloustutkimuksen Suomen Sokerille tekemän tutkimuksen (maaliskuu 2014) mukaan suomalaiset ostaisivat kaikkein mieluiten sokerilla makeutettuja tuotteita tai sellaisia tuotteita, joissa ei ole lisättyä sokeria. Joka toinen vähentäisi sokerin käyttöä tai välttäisi sitä. Tutkimukseen osallistuneet eivät pidä sokeria haitallisena kohtuullisesti käytettynä, vaikka vaikutukset hammasterveyteen ja lihomiseen tunnistetaan.

Valion teettämässä välipaloihin ja ruoanlaittoon liittyvässä tutkimuksessa (NEPA Snacking and Cooking Product Tree Study 2014) reilu viidennes vastaajista valitsi sokerin parhaaksi makeutusaineeksi sen luonnollisuuden vuoksi. Noin kolmannes vastaajista sanoi kiinnittävänsä huomiota sokerin määrään elintarvikkeissa ja toivovansa, että markkinoilta löytyisi vähempisokerisia vaihtoehtoja. Vastaajista 14 prosenttia halusi minimoida sokerin ja kaloreiden määrän ja valitsi siksi keinomakeuttajat parhaaksi makeutusvaihtoehdoksi.

Valion välipalavalikoimassa on eri tavoin makeutettuja, sokeroimattomia sekä täysin maustamattomia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Valitse siis itsellesi sopiva vaihtoehto laajasta valikoimastamme.

Luonnollinen makeus sokerilla

Kun Valion tuotteisiin kaivataan makeutta, käytetään tavallisimmin sakkaroosia, kotoisammin ilmaistuna sokeria. Sokeri korostaa esimerkiksi marjojen ja hedelmien makua jogurteissa. Valikoimastamme löytyy myös vähemmän sokeria sisältäviä välipalavaihtoehtoja heille, jotka kaipaavat vähemmän makeaa makua ja toivovat vähempisokerisia vaihtoehtoja.

Sokeroimaton & makeutusaineeton

Suosittuja välipaloja ovat nykyään tuotteet, joiden makeus tulee ainoastaan niihin käytetyistä hedelmä- ja marjaraaka-aineista. Nämä tuotteet ovat sokeroimattomia ja makeutusaineettomia, mutta ne sisältävät luontaisesti hedelmien/marjojen ja maitotuotteet lisäksi maidon luontaisia sokereita. Sokerittomia ne eivät siis kuitenkaan ole.

Maustamaton välipala

Osa kuluttajista haluaa koota itse mieluisen välipalan maustamattomasta tuotteesta lisäämällä siihen esimerkiksi marjoja, hedelmiä, mysliä, leseitä, hunajaa tai ripauksen sokeria. Tähän tarkoitukseen voit valita Valion maustamattomista viileistä, jogurteista tai rahkoista itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Energiattomat makeutusaineet

Makeutusaineet ovat usein toivottuja raaka-aineita silloin, kun etsitään kevyempää tai vähemmän energiaa sisältäviä välipaloja. Valion valikoimista löytyy tuotteita, jotka on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla tai sukraloosilla ja asesulfaami K:lla.

Sokeroimattomat Valio PROfeel® proteiinituotteet

Valio PROfeel® proteiinivanukkaissa ja proteiinipirtelöissä yhdistyvät useat kuluttajien toivomat ominaisuudet; runsaasti proteiinia eikä lainkaan lisättyä sokeria . Maku on silti suunnattoman herkullinen. Tuotteet on makeutettu sukraloosilla ja asesulfaami K:lla. Valio PROfeel® sarjaan kuuluu myös sokeroimattomia proteiinirahkoja. Osa Valio PROfeel® proteiinijuomista on myös täysin ilman lisättyä sokeria, jolloin makeutuksena toimii sukraloosi ja asesulfaami K.

Kaikki sokeroimattomat Valio PROfeel® tuotteet

Valion sokeroimattomat marjakeitot

Valion marjakeitoista löytyy useita makeutusaineilla makeutettuja vaihtoehtoja, jotka sisältävät vain vähän energiaa ja hiilihydraatteja.

Kaikki sokeroimattomat marjakeitot

Sokerittomat Valio Hörppy™ mehujuomat

Valio Hörppy™ mehujuomaperhe sisältää kolme sokeritonta makuvaihtoehtoa.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›