Mistä tunnistaa lastenruoan?

Lapsille suunnattujen tuotteiden valikoima kaupassa on runsas. Pikkulapset ovat erityisen herkkä kuluttajaryhmä, jonka vuoksi heille suunnattuja lastenruokia säädetään tarkasti lainsäädännöllä. Mistä tunnistaa ja erottaa lastenruokalaatuiset lastenruoat ja lapsille markkinoidut tavanomaiset elintarvikkeet?

Imeväiset ja alle 3-vuotiaat pikkulapset ovat haavoittuvainen kuluttajaryhmä, joilla on aikuisiin verrattuna ravitsemuksellisesti erilaiset tarpeet sekä ruuan koostumuksen, että siihen käytettyjen raaka-aineiden puhtauden suhteen. Laadukas lastenruoka auttaa pikkulapsia tutustumaan turvallisesti uusien makujen ja koostumusten ihmeelliseen maailmaan.

Lastenruoan tunnistaa ikämerkinnästä

Kaupan hyllyllä lastenruokalaatuisen lastenruuan tunnistaa parhaiten ikämerkinnästä. Ikämerkintä näkyy usein selkeästi tuotepakkauksen edessä, esim: "6+ kk" tai "12 kk iästä alkaen".

Ikämerkintä kertoo, että tuotteen koostumus, ravitsemus ja turvallisuus on suunniteltu erityisesti kyseiselle ikäryhmälle. Lisäksi ikämerkitty tuote vastaa lastenruokalainsäädännön vaatimuksia.

Lastenruokalaatuisen tuotteen hyödyt verrattuna tavanomaisiin elintarvikkeisiin

  • Vastaavat ravitsemuksellisesti ja koostumukseltaan alle 3-vuotiaan lapsen tarpeita
  • Vähemmän sallittuja lisäaineita
  • Ei sallita säilöntä-, väri- tai makeutusaineita
  • Tiukemmat rajat vierasainejäämille
  • Lopputuotteessa ei sallita kasvinsuojeluainejäämiä

Lue lisää lastenruokalaatuisista lastenruoista ETL:n infograafista.

Valio Onni-tuotteet ovat lastenruokalaatuisia

Valio Onni® puurot ja vellit ovat lastenruokalainsäädännön mukaisia lastenruokalaatuisia elintarvikkeita. Turengissa valmistettuja puuroja ja vellejä löytyy moneen makuun niin tuoreesta suomalaisesta maidosta valmistettuna kuin maidottominakin. Valio Onni® puurot ja vellit on UHT-käsitelty ja ne säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä. Tuotteet on pakattu käteviin korkillisiin pakkauksiin, joista niitä on helppo annostella, vaikka suoraan lusikkaan. Puurot ja vellit voi tarjota joko sellaisenaan huoneenlämpöisenä tai lämmitettynä.