Monipuolinen ruoka - kaksi esimerkkiä ruokapäiväkirjasta

Tasapainoisessa ruokavaliossa tulisi olla oman tarpeen mukaisesti energiaa, sopivassa suhteessa energiaravintoaineita ja runsaasti kuitua sekä tärkeitä ravintoaineita.

Aterioiden koostamisessa on hyvä muistaa yksinkertainen nyrkkisääntö eli lautasmalli. Puolet lautasesta kuuluu kasviksille, neljännes pääruoalle ja viimeinen neljännes pääruoan lisänä tarjottavalle perunalle, riisille tai pastalle. Juomaksi lasillinen maitoa tai piimää ja lisukkeeksi pala leipää levitteen kera, ja lautasmallin mukainen ateria on valmis.

PÄIVÄ 1

Aamupala

Lounas

Välipala

Päivällinen

Iltapala

Yhteensä noin 2000 kcal

Päivän reseptit

PÄIVÄ 2

Aamupala

Lounas

Välipala

Päivällinen

Iltapala

Yhteensä noin 2000 kcal

PÄIVÄN RESEPTIT