Anne-Mari Ottelin
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti
Aamu-urheilua ja kasvisruokaa rakastava ravitsemusterapeutti, jonka lasten lempiruokaa on lihapullat.
Tasapainoisessa ruokavaliossa tulisi olla oman tarpeen mukaisesti energiaa, sopivassa suhteessa energiaravintoaineita ja runsaasti kuitua sekä tärkeitä ravintoaineita.
Aterioiden koostamisessa on hyvä muistaa yksinkertainen nyrkkisääntö eli lautasmalli. Puolet lautasesta kuuluu kasviksille, neljännes pääruoalle ja viimeinen neljännes pääruoan lisänä tarjottavalle perunalle, riisille tai pastalle. Juomaksi lasillinen maitoa tai piimää ja lisukkeeksi pala leipää levitteen kera, ja lautasmallin mukainen ateria on valmis.
1 pala ruisleipää
1 viipale Valio Oltermanni® 17 %
tomaattia
1 kpl banaani
1 lasillinen Valio Gefilus® mehu appelsiini-persikka + kuitu
kahvia tai teetä
Lautasellinen (350 g) juustoinen kasvis-kalakeitto
1,5 dl raejuusto-raastesalaatti
2 dl vihersekasalaatti (jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku)
1 rkl ranskalainen salaatinkastike
1 viipale kauraleipää
1 lasillinen Valio rasvaton maito
1 prk Valio Gefilus® Mango smoothie
1 kpl päärynä
kahvia tai teetä
2 dl keitetty moniviljapasta
1 dl herne-maissi-paprika -kasvissekoitus
1,5 dl vihreä salaatti
2 tl seesaminsiemeniä
1 rkl oliiviöljy
1 pala ruisnäkkileipää
tomaattia
1 lasillinen Valio Plus™ rasvaton maito
1 annos (300 g) pehtoorin perunaloora
1 annos (100 g) kiinankaali-ananassalaatti
1 dl kurkku
1 rkl sinappinen salaatinkastike
1 pala kauraleipää
1 viipale Valio Edam 17 %
1 lasillinen Valio rasvaton piimä
1 kpl omena
kahvia tai teetä
1 annos (300 g) broileripihvit & hedelmäinen maissisalsa
2 dl keitetty täysjyväriisi
2 dl vihersekasalaatti (jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku)
1 lasillinen Valio rasvaton maito
1 annos nopea ananas-jogurttijuoma
1 viipale ruisleipää
1 viipale Valio Oltermanni® 17 %
paprikaa
Yhteensä noin 2000 kcal