Suosi Sydänmerkki-reseptejä - kasvatamme niiden määrää

Valio kasvattaa Sydänmerkki-reseptiensä määrää

Haluamme tarjota ravitsemussuosituksien mukaisia, maukkaita ja toimivaksi testattuja reseptejä ammattikeittiöille. Lisäämme suurkeittiöille ja joukkoruokailuun suunnattujen Sydänmerkki-kriteerien mukaisten reseptien määrää 10 uudella reseptillä vuoteen 2023 mennessä.

”Lisäämme entisestään Sydänmerkki-reseptiemme määrää tarjoten uusia ja moderneja ruokaohjeita suurkeittiöille ja joukkoruokailuun. Kodin ulkopuolella syötyjen aterioiden rooli ravitsemuksessa ja hyvinvoinnissa on suuri, ja merkitys kasvaa, kun koronapandemian helpottaessa kohtaamiset lisääntyvät ja esimerkiksi työpaikkaruokalat vilkastuvat jälleen”, Valion ravitsemusasiantuntija Hanna Kautiainen sanoo.

Tämä on Valion jo toinen ravitsemussitoumus Sydänmerkki-reseptien määrän lisäämisestä. Edellisessä sitoumuksessa tuplasimme Sydänmerkki-reseptiemme määrän vuoteen 2022 mennessä.

Valion Sydänmerkki-reseptejä

Katso kaikki Sydänmerkki-reseptimme

Mikä on ravitsemussitoumus?

Ravitsemussitoumus on vapaaehtoinen, suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Sitoumukset ovat osana Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksia sivustolla Sitoumus2050.fi

Myös kotikeittiöön tarjolla hyvää ravitsemusta

Valio tukee myös kotikeittiöiden arjessa. Vuonna 2020 Valio sitoutui ravitsemussitoumuksella lisäämään reseptipalveluunsa kotikeittiön reseptejä, joissa toteutuvat Sydänmerkin kriteerit ja myös Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisessä RuokaMinimi-tutkimushankkeessa määritellyt ilmastovastuullisuuden kriteerit. Nämä 10 reseptiä löytyvät artikkelista Tee hyvää itsellesi ja ilmastolle - vastuulliset reseptit arkeen.

Lisäksi Valio tuo suosittuja Valio.fi-reseptipalvelun arkiruokareseptejä esiin lautasmallikuvien muodossa ja kannustaa kasvisten lisäämiseen ruokavaliossa: 20 suosittua arkiruokareseptiä kuvattiin lautasmallin muodossa. Lue lisää lautasmallin mukaisesta ateriamallista täältä.

”Ravitsemusasiat kiinnostavat suomalaisia, ja tarjoamme reseptiikan lisäksi myös monipuolisesti tietoa ravitsemuksesta valio.fi/hyvinvointi -sivustolla. Ravitsemusviestintämme perustuu suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja sitä tuottavat yliopistokoulutetut ravitsemuksen ammattilaiset. Ravitsemustietoa on verkossa tarjolla eri elämänvaiheisiin ja ravitsemushaasteisiin, ja elämme myös sesongeissa mukana. Esimerkiksi vuoden pimeimpään aikaan muistuttelemme somessa ja uutiskirjeissä d-vitamiinin saannin tärkeydestä, Hanna Kautiainen sanoo.