Isänpäivämenu x 3

Ilahduta isää itse tehdyllä lounaalla tai päivällisellä, johon kuuluu kaikki herkut alkupalasta jälkiruokaan. Kokosimme yhteen kolme menua liha-, kala- ja kasvispääruoilla. Valmistelu sujuu mukavasti yhdessä. Valmiit herkut nautitaan rauhassa perheen, ystävien tai suvun kesken. Mikä menu olisi eniten isän makuun?

Isänpäivämenu pihveillä tai lihapadalla

Kunnon pihvi on monen isän toivelistalla suosikkiruokia kysyttäessä. Isänpäivänä naudan ulkofileepihvit tarjotaan kermaisen AURA-sipulikastikkeen ja esimerkiksi paahdettujen perunalohkojen kera. Toinen vaihtoehto tämän menun pääruoaksi on uunissa meheväksi muhinut pippurinen lihapata, joka maistuu keitettyjen perunoiden tai uunijuuresten kanssa.

Kun pääruoka on tuhdimpi, saa alkuruoka olla lempeä ja kepeä. Valmista siis alkuun hienostunut maa-artisokkasosekeitto, joka saa pinnalleen vielä nokareen maitovaahtoa. Täyteläinen jälkiruoka viimeistelee isänpäivämenun. Tarjoa Irish coffee -rahkajuustokakku vahvan kahvin tai vaikka espresson kera.

Isänpäivämenu uunilohella tai ahvenfileillä

Jos isä on kalamiehiä, valitaan menun pääruoaksi lohta tai ahventa. Smetanalohi on varma valinta, kun haussa on juhlava kalapääruoka. Smetanan, sitruunan, purjon ja lohen yhdistelmä on yksinkertaisuudessaan lyömätön. Jos taas vaalea kala on enemmän isän makuun, syntyy juhlava pääruoka katkaravuilla täytetyistä ahvenfileistä. Juuresmuusi tai keitetyt perunat sopivat kummankin ruoan lisäkkeeksi.

Kalamenun alkukeitto syntyy lempeästi lakritsilta maistuvasta fenkolista, jonka makua täydentävät valkosipuli, kuohukerma ja appelsiini. Menun päättää helppo ja maukas suklaakakku, joka saa lisäpotkua chilistä.

Isänpäivämenu kasvislasagnella tai täytetyillä myskikurpitsoilla

Onko isä kasvisruoan ystävä? Siinä tapauksessa isänpäivän pääruokana maistuu mehevä kasvislasagne tai Valio MiFU® jauhiksella täytetyt myskikurpitsat. Lasagne saa täytteekseen loppusyksyyn sopien raastettua porkkanaa ja juuriselleriä. Monien mielestä lasagne on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, joten ruoan voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi.

Alkupalaksi napostellaan kotijuustotikkuja, jotka ovat suosittujen halloumi-ranskalaisten Suomi-versio. Ripauksen eksotiikkaa alkupalaan tuo mausteinen harissadippi. Jälkiruoassa jatketaan suomalaisilla mauilla. Herkullinen kakku kätkee sisäänsä karpaloita ja kinuskinmakuista tuorejuustoa. Pintaa koristaa rapea muruseos. Kerrassaan herkullista!