Isänpäivämenu x 3

Kokosimme yhteen kolme menua liha-, kala- ja kasvispääruoilla. Valmistelu sujuu mukavasti yhdessä. Valmiit herkut nautitaan rauhassa perheen, ystävien tai suvun kesken. Mikä menu olisi eniten isän makuun?

Ilahduta isää itse tehdyllä lounaalla tai päivällisellä, johon kuuluu kaikki herkut alkupalasta jälkiruokaan.

Isänpäivän tuhdit kasvisherkut

Kun perheessä on kasvissyöjiä, on isänpäiväherkut mukava valmistaa kaikille sopiviksi. Isänpäivän kunniaksi pöytään kannetaan tuhtia ja täyttävää kasvisruokaa.

Alkupalaksi napostellaan hauskoja kukkakaaliwingsejä. Rentona pääruokana maistuvat täyteläiset AURA® kasvishampurilaiset tai aivan Herlevin mehevät Cheesy Portobello Burgerit. Tarjoa burgerin seurana bataattiranskalaisia. Jälkiruoka on sekin ihanan överi: suklaakakku, joka saa lisäpotkua chilistä.

Metsäisessä isänpäivämenussa maistuvat pihvit tai riista

Kunnon pihvi on monen isän toivelistalla suosikkiruokia kysyttäessä. Tarjoa naudan ulkofileepihvit kermaisen AURA® sipulikastikkeen ja vaikkapa paahdettujen perunalohkojen kera. Perinteikäs ja sesonkiin sopiva vaihtoehto on papan hirvipata, joka saa muhia uunissa pitkään. Pataruokien tapaan se vain paranee lämmittäessä. Valmista pata vaikka jo edellisenä päivänä, jolloin isänpäiväksi jää vain perunoiden keittäminen!

Luomukokin omenainen maa-artisokkasosekeitto on pehmeä aloitus aterialle. Täyteläinen, kotimaisista marjoista innoituksensa saava jälkiruoka viimeistelee isänpäivämenun. Juhlava lakka-ruisherkku on näyttävä jälkiruoka, joka syntyy nopeasti ja yllättää makumaailmallaan. Lakka saa parikseen rapeita, lakritsaisia saaristolaisleipämurusia

Isänpäivämenu uunilohella tai ahvenfileillä

Jos isä on kalamiehiä, valitaan menun pääruoaksi lohta tai ahventa. Smetanalohi on varma valinta, kun haussa on juhlava kalapääruoka. Smetanan, sitruunan, purjon ja lohen yhdistelmä on yksinkertaisuudessaan lyömätön. Jos taas vaalea kala on enemmän isän makuun, syntyy juhlava pääruoka katkaravuilla täytetyistä ahvenfileistä. Juuresmuusi tai keitetyt perunat sopivat kummankin ruoan lisäkkeeksi.

Kalamenun aloittaa omenainen kalacarpaccio, jossa kohtaavat luomuomenan kirpeys, kalan raikkaus ja täyteläisen juhlava maitoemulsio. Aterian päättää suloisen marjaisa jälkiruoka, jossa puolukan kirpsakka maku kietoutuu kinuskin ja täyteläisen kuohukerman kanssa banoffeen suomalaiseksi serkuksi, puoloffeeksi.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›