Isänpäivän aamiainen ja brunssi

Rakkaudella tehty aamiainen ilahduttaa aina, ja erityisesti isänpäivänä. Isänpäivän aamiaisella maistuvat helpot munaruoat, itse tehdyt sämpylät ja viskikinuskilla viimeistellyt rikkaat ritarit. Vie aamiainen isälle sänkyyn tai kata runsas brunssi koko porukalle.

Sänkyyn kannettu isänpäivän aamiainen on rento aloitus päivälle. Viimeistele yllätys isänpäiväkortilla ja isä ilahtuu varmasti!

Isänpäivän aamiainen

Herkulliseen leivän tuoksuun on mukava herätä, ja aamukiireitä helpottaa, kun sämpylätaikina tekeytyy yön yli. Ruokaisampi aamiainen syntyy, kun teet isälle perunoilla höystetyn espanjalaisen munakkaan tai toastburgerin. Aamiaisleipien ja munakokkelin valmistus onnistuu myös lapsilta.

Aamiaisen kruunaa herkullinen tuorepuuro, raikas smoothie tai pieni makea suupala, jonka voi tarjota mainiosti esimerkiksi muffinssin muodossa. Jos haluat tarjota isälle kakkua jo aamiaisella, kurkkaa vinkit isänpäiväkakkuihin tästä.

Katso lisää aamiaisreseptejä

Isänpäivän brunssi kotona

Isänpäivän brunssille katetaan ruokaisia aamiaisherkkuja isän makuun. Jos isä tykkää kananmunista, ilahtuu hän varmasti tomaattisesta shakshukasta, herkuttelijan kananmunapizzasta ja frittatasta eli uunimunakkaasta. Klassikkovalinta on myös Benedictin munat eli uppomunat rapean leivän, kinkun ja hollandaise-kastikkkeen kanssa tarjoiltuna.

Kananmunaruokien rinnalle brunssipöytään sopivat ruokaisat salaatit, rapeat vohvelit sekä helposti uunipellillä syntyvä brunssipelti. Jälkiruokana maistuvat viskikinuskilla, kermavaahdolla ja marjoilla viimeistellyt rikkaat uuniritarit.

Katso lisää brunssireseptejä

Isänpäivän aamukahvit

Yllätä isä itse tehdyllä cappuccinolla, lattella tai vaikka trendikkäällä flat whitella! Barista Jarno Peräkylän vinkeillä saat kodin espressokoneesta enemmän irti. Kurkkaa myös video täydellisen maitovaahdon valmistamiseen.