Isänpäivän leivonnaiset

Kakun rinnalla, tai tilalla, isänpäivänä maistuvat myös muut itse leivotut leivonnaiset. Leivo isälle mokkapaloja, kääretorttua, mutakakkua tai jotain suolaista kuten kinkkupiirakkaa tai pizzaa.

Mikä on teidän isän herkkua? Muffinit, kinkkupiirakka vai mokkapalat? Vai maistuuko isälle parhaiten toscapiirakka? Isänpäivänä leivotaan päivänsankarin toiveiden mukaan. Koululaiset selviytyvät muffinssien ja mokkapalojen leipomisesta näppärästi itsekin, mutta leipominen on mukavaa puuhaa myös yhdessä.

Nopeat isänpäivän leivonnaiset

Näissä isänpäiväleivonnaisissa ei kauaa nokka tuhise: kaikki nämä herkut valmistuvat alle tunnissa, moni vielä nopeamminkin. Leipomaan ehdit siis hyvin vielä silloin, kun isä nukkuu.

Kun aikaa on hieman enemmän

Reilussa tunnissa ehtii leipoa isälle jo vaikka mitä herkkuja: pullaa, suolaista tai makeaa piirakkaa ja pasteijoita. Jos isä pitää voileipäkakusta, voit hoitaa kakun täyttämisen jo isänpäivää edeltävänä päivänä. Näin sunnuntaille jää vain voileipäkakun koristelu.

Leivotaan isälle

Yhdessä tekemisen hauskuus, leivonnan tuoksut, taikinan maistelu ja maukas lopputulos palkitsevat niin pienemmät kuin isommatkin leipurit. Itse tehty leivonnainen on varmasti mieluisa isänpäivälahja!

Lue vinkit lasten kanssa leipomiseen