Kata pöytä täyteen ja viritä pikkujouluvieraat joulun tunnelmaan sesongin mauilla. Jokainen näistä herkuista onnistuu ilman uunin kuumentamista.
Pikkujouluissa ruoka on yhtä tärkeää kuin lempeä ja lämmin tunnelma, mutta tarjoiluja varten uunia ei tarvitse kuumentaa lainkaan. Vietä siis tämän vuoden pikkujoulut sähköä säästäen, ja koristele noutopöytä kauniilla pikkupurtavilla, kuten cocktail-paloilla, dipeillä ja salaateilla. Makeat jälkiruoat voit tarjoilla valmiina annoksina. Tee vaikka helppo vegaaninen panna cotta tai suolaisen makeat kanelicrostinit.
Suolainen joulukranssi on juuri sitä, mitä kiireinen pikkujoulujärjestäjä voi toivoa: superhelppo, mutta niin herkullinen, että tarjoilut katoavat viimeistä murua myöten. Loistotarjottava glögin tai jouluisen cocktailin kaverina!
Rouskuva salaatti on hyvä lisä buffetpöytään pikkupurtavien seuralaiseksi. Helppo AURA joulusalaatti syntyy vartissa, joten se kannattaa tehdä juuri ennen kun vieraat saapuvat. Salaatinkastikkeen voit sekoittaa valmiiksi ja antaa tekeytyä hetken jääkaapissa.
Aromikas Valio Karelia juusto ja itsetehty mustikkakristalli on herkullinen vaihtoehto juustotarjottimen tilalle. Kuivatuista marjoista ja mehusta tehtävän mustikkakristallin voi valmistaa etukäteen, ja juhlapäivänä riittää, kun leikkaat sopivat juustosiivut ja koristelet ne mustikkakristallilla.
Sekoita helppo mätidippi ja tarjoile pikkujoulujen noutopöydässä perunalastujen tai paahdettujen ruisleipäsiivujen kera. Mätidippi on samalla rento ja hienostunut tarjottava, joka katoaa parempiin suihin nopeasti.
Pikkujoulukauden lämmittäjä eli glögi sopii myös ruokien maustajaksi. Tee joulunpunainen ja glögillä maustettu hummus dipiksi leiville ja tuoreille vihanneksille. Viimeistele Valio AURA® juustolla.
Saaristolaishyytelö on kuin suolainen juustokakku ilman pohjaa. Herkullisen pehmeä hyytelö sopii nautittavaksi ruislastuilla tai saaristolaisleivällä dippaillen. Jos haluat saaristolaishyytelöstä vähähiilihydraattisen, korvaa leipä siemennäkkärillä tai jätä se kokonaan pois.
Kruunaa pikkujoulujen jälkkäripöytä näyttävällä valkosuklaahyytelökakulla. Mehevä, valkosuklaalta, vaniljalta ja limeltä maistuva täyte rakennetaan keksipohjan päälle. Juustokakku on helppo valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan.
Mausteinen piparijuustokakku ottaa varaslähdön joulun viettoon, sillä sen piparinen ja joulun mausteita korostava maku vie suoraan aaton tunnelmaan. Hurmaava piparikakku on pikkujoulujuhlien näyttävin, sillä kaakaojauheella saat tehtyä kauniit kuviot kakun pinnalle.
Tarjoile panna cotta valmiina cocktail-annoksina. Juhlava jälkkärin valmistaminen sujuu hetkessä, mutta hyytymiseen menee vähintään muutama tunti. Viimeistele appelsiinimarmeladilla ja ripottele päälle paahdetut ja vaahterasiirapilla kuorrutetut saksanpähkinät.
Klassinen jälkkäri saa uuden muodon pikkujoulupöydässä. Valmista herkullinen tiramisu kekseistä, tuorejuustosta ja Biscoff-tahnasta. Asettele päälle mehukkaat klementiinisiivut ja paahdetut saksanpähkinät, ja viimeistele mausteliemellä.
Glögin lisäksi voit tarjoilla puolukkamehusta, inkiväärimehusta ja kuohuviinistä valmistettavia Joulu spritzejä. Juoma on valmis muutamassa minuutissa, kunhan muistat pakastaa tarpeeksi jääpaloja etukäteen.