Gluteenitonta ja maukasta jouluruokaa

Lähes kaikki jouluruoat ja -leivonnaiset onnistuvat myös gluteenittomina. Ja mikä parasta, nämä herkut maistuvat kaikille!

Gluteenittomat joulun leivonnaiset

Piparit, tähtitortut, joululeipä ja muut maukkaat leivonnaiset kuuluvat ehdottomasti myös gluteenittomaan jouluun. Valmista mureat gluteenittomat piparit korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja tattarijauhoilla. Gluteenittomat joulutortut tehdään kermaviilivoitaikinasta, jossa vehnäjauhojen tilalla käytetään gluteenitonta jauhoseosta.

Katso kaikki gluteenittomat leivonnaiset

Joulun alkuruoat on helppo tarjoilla gluteenittomina

Gluteeniton ruokavalio on helppo huomioida alkupalapöydässä, sillä valtaosa perinteisistä joulualkuruoista ei sisällä viljoja alun perinkään. Kata gluteenittomaan joulupöytään alkupaloiksi tuttuun tapaan rosollia ja graavilohta sekä salaatteja. Tarjoa lisäksi esimerkiksi gluteenitonta joululeipää. Muistathan, että keliaakikon leipä on hyvä tarjota omasta koristaan ja myös levitteen täytyy olla koskematon, ettei se sisällä jäämiä viljoista.

Katso kaikki gluteenittomat alkupalat

Joulupöydän pääruoat gluteenittomana

Lanttu- ja porkkanalaatikon voi valmistaa helposti gluteenittomana, kun pinnalle ripoteltavat korppujauhot vaihtaa mantelirouheeseen tai gluteenittomiin korppujauhoihin. Joulukinkusta saa gluteenittoman, kun vaihtaa sinappihunnun korppujauhot gluteenittomiin. Maukas, gluteeniton vaihtoehto kinkulle on kokonaisena paistettu kalkkuna, joka vetää näyttävyydessään vertoja kinkulle.

Katso kaikki gluteenittomat joulureseptit

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Modernissa joulumenussa joulun tutut maut tarjoillaan uudella tavalla. Stressitön joulumenu maistuu juhlavalta, mutta syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›