Gluteeniton joulu

Gluteeniton ruokavalio ei ole este joulun herkuista nauttimiselle. Monet tutut jouluruoat ja -leivonnaiset ja voi valmistaa helposti myös ilman viljoja. Ja mikä parasta, maukkaat gluteenittomat piparkakut ja joulutortut sekä gluteeniton joululeipä maistuvat kaikille.

Gluteenittomat alkupalat

Joulun alkuruoat on helppo tarjoilla gluteenittomina, sillä valtaosa perinteisistä joulualkuruoista ei sisällä viljoja alun perinkään. Kata gluteenittomaan joulupöytään tuttuun tapaan rosollia ja graavilohta sekä kypsytettyjä herkuttelujuustoja. Leikkeleistä, tuorejuustosta, salaatista ja kurkusta syntyvät pororullat ovat maukas ja raikas lisä joulun gluteenittomiin alkupaloihin.

Katso kaikki gluteenittomat alkupalat

Gluteenittomat pääruoat

Lanttu- ja porkkanalaatikon voi valmistaa helposti gluteenittomana, kun pinnalle ripoteltavat korppujauhot vaihtaa mantelirouheeseen tai gluteenittomiin korppujauhoihin. Luontaisesti gluteenittomia vaihtoehtoja perinteisille joululaatikoille ovat AURA punajuurigratiini ja kauniin keltainen kurpitsalaatikko, jossa on käytetty riisijauhoa. Joulukinkusta saa gluteenittoman, kun vaihtaa sinappihunnun korppujauhot gluteenittomiin. Maukas, gluteeniton vaihtoehto kinkulle on kokonaisena paistettu kalkkuna, joka vetää näyttävyydessään vertoja kinkulle.

Katso kaikki gluteenittomat joulureseptit

Gluteenittomat leivonnaiset

Piparit, tähtitortut, joululeipä ja muut maukkaat leivonnaiset kuuluvat ehdottomasti myös gluteenittomaan jouluun. Valmista mureat gluteenittomat ja laktoosittomat piparit korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja tattarijauhoilla. Gluteenittomat joulutortut tehdään kermaviilivoitaikinasta, jossa vehnäjauhojen tilalla käytetään gluteenitonta jauhoseosta. Myös joululeipä onnistuu gluteenittomana, kun taikinaan lisätään psylliumia. Kolmiotäytekakku ja jäädytetty valkosuklaa-marenkikakku ovat näyttäviä jälkiruokia gluteenittomaan joulupöytään.

Katso kaikki gluteenittomat leivonnaiset

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Modernissa joulumenussa joulun tutut maut tarjoillaan uudella tavalla. Stressitön joulumenu maistuu juhlavalta, mutta syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän ja joulupöydässä. Löydä ehdotuksemme myös laktoosittomiin ja luomu jouluresepteihin. Millainen on sinun joulumenusi?