Joululeivonnaiset

Joulun leivonnaiset

Joululeivonnaiset aloittavat joulun odotuksen. Piparkakut, joulutortut ja taatelikakku täyttävät keittiön ihanilla tuoksuilla ja virittävät mielen joulun tunnelmaan. Joulukakku, joululeipä ja muut joululeivonnaiset kuuluvat tietenkin joulupöytään. Joululeivonnaiset ovat myös herkullinen lahjaidea.

Joulutortut

Voitaikinaa, luumumarmeladia ja ripaus tomusokeria – joulun suosikkileivonnainen on yksinkertainen ja herkullinen. Tähden muotoon taiteltu joulutorttu kuuluu erottamattomasti pikkujouluihin ja joulunajan kahvipöytiin. Itse tehdyt joulutortut onnistuvat myös gluteenittomina. Uudenlainen tähtitorttu saa täytteekseen luumumarmeladin lisäksi täyteläistä luumun ja kanelin makuista maustettua rahkaa.

Piparkakut

Piparkakut kuuluvat jouluun monessa muodossa: sellaisenaan, piparkakkutaloksi koottuna, makeisten mausteena ja osana upeita joulun ajan jälkiruokia. Parhaat piparit syntyvät itse tehdystä taikinasta. Kun leivot piparkakut laktoosittomina ja gluteenittomana, ne käyvät moneen ruokavalioon. Leivo ja koristele piparit yhdessä koko perheen tai kaveriporukan kanssa. Valio AURA® juuston ystäville piparin koristeeksi riittää reilu siivu juustoa.

Katso kaikki piparireseptit

Joulukakut

Joulun kakuissa maistuvat kuivatut hedelmät, talven marjat ja jouluiset mausteet. Joulun maut sopivat niin juusto-, kuiva-, kuin täytekakkuihin. Juustokakkujen ystävä valmistaa joulun juhlapöytiin glögijuustokakkua, taatelijuustokakkua, karpaloista kerroskakkua, jouluisen piirakan tai kauniilla omenaruusuilla koristeltua jouluista juustokakkua.

Katso kaikki juustokakut

Joulun upeimmissa täytekakuissa ihastuttavat mehevät täytteet ja kauniit koristelut: kokeile luumulta maistuvaa kolmiotäytekakkua, suklaapalloin koristeltua joulukakkua tai raikasta puolukka-valkosuklaatäytekakkua. Herkullinen vaihtoehto joulupöytään on myös perinteinen ranskalainen joululeivonnainen, jouluhalko.

Kuivakakut sopivat hyvin niin kahvipöytään, joulumyyjäisiin kuin joululahjaksi. Taatelikakku on joulun kuivakakkujen ehdoton klassikko, mutta myös englantilainen hedelmäkakku ja perinteinen tiikerikakku maistuvat joulun alla.

Katso kaikki kuivakakut

Joulupullat ja joulupikkuleivät

Perinteiset joulupullat maustetaan sahramilla ja koristellaan rusinoilla. Kurkkaa videolta letitysohjeet Lucia-pulliin, hannunvaakunoihin ja piispan hiuksiin. Kokeile perinteistä saksalaista joulupullaa eli stollenia, joka täytetään kuivatuilla hedelmillä. Pikkuleiviksi joulun ajan juhlapöytiin sopivat piparkakkujen rinnalla esimerkiksi kaneliässät ja lusikkaleivät.

Katso kaikki pullareseptit
Katso kaikki pikkuleivät

Joululeivät

Makeat ja mausteiset joululeivät kuuluvat joulupöytään kinkun ja kalojen kaveriksi. Itse tehty joululeipä on myös mainio lahjaidea. Virittäydy joulun tunnelmaan ja leivo mehevä saaristolaisleipä, hedelmäinen joululeipä, vaalea joululimppu tai puolukkainen mallasleipä. Jos gluteenia sisältävät viljat eivät sovi ruokavalioosi, kokeile gluteenitonta joululeipää, johon makua tuovat muun muassa kuivatut marjat, rouhitut pähkinät ja fenkolinsiemenet. Pieni sipaisu voita viimeistelee makunautinnon.

Katso kaikki leipäreseptit

Energiatarpeesi