Näin kokoat juustotarjottimen joulupöytään
Aloita juustotarjottimen kokoaminen juustojen valinnalla. Valitse lautaselle kovia ja pehmeitä juustoja, jotain tuttua ja jotain uutta. Yhteensä juustoja on hyvä olla 3–6 erilaista.
Kaikkein tärkein vinkki on ottaa kypsytetyt juustot huoneenlämpöön viimeistään tuntia ennen tarjoilua. Jääkaappikylmä juusto ei ole koskaan parhaimmillaan. Vain tuorejuustot kannattaa nostaa pöytään hetkeä ennen tarjoilua.
Valitse juustoille sopivat lisukkeet ja juomat. Keksien, hillojen, hedelmien ja pähkinöiden lisäksi kannattaa rohkeasti kokeilla uusiakin makupareja juustoille!
Juustotarjotin yllättää makupareilla
Juustojen kanssa kannattaa kokeilla yllättäviäkin makuyhdistelmiä perinteisten keksien, hillojen ja hedelmien lisäksi. Miltä kuulostaisi marsipaani, kaneli tai lakritsi juustojen seurana? Ohessa muutama joulun juustolautasille sopiva yllättävä makupari Valion pitkään kypsytetyille herkuttelujuustoille.
Viikunahillo ja muut parhaat lisukkeet juustoille
Juustojen kanssa tarjottavaksi sopivat erilaiset keksit ja leivät, pähkinät, hillot, chutneyt, marjat ja hedelmät. Viikunahilloke on hyväksi havaittu pari monelle juustolle, mutta myös punajuuri, karviainen ja kurpitsa tekeytyvät juustolle sopivaksi hilloksi. Asettele juustojen kanssa tarjolle esimerkiksi piparikierteitä, saaristolaisleipää tai kokoa juustosta ja leivästä herkullisia crostineita. Jouluna lisukkeissakin saa olla jouluisia makuja!
Portviiniä, punaista vai valkoista? Vaiko sittenkin olutta?
Juuston ja viinin sanotaan tuovan esiin toistensa parhaat puolet. Punaviini sopii monien juustojen kanssa, joten se on varma valinta. Kun tarjolla on useampia eri juustoja, kannattaa valita keskitäyteläinen ja maultaan pehmeä viini. Toinen monen juuston seuraan sopiva vaihtoehto on portviini.
Puna- ja portviini eivät kuitenkaan ole ainoita vaihtoehtoja, sillä myös valkoviinit, kuohuviinit ja makeat jälkiruokaviinit muodostavat herkullisia makupareja juustojen kanssa. Näin joulun aikaan myös glögi on myös oiva valinta joulun juustotarjottimen kylkeen. Oluiden maailmasta löytyy myös erinomaisia pareja juustoille.
Katso tästä joulun juustoille herkullisimmat makuparit juomapuolelta!
RuokavinkitJoulu on juustohiiren parasta aikaa!

Anna Jalas-Karjalainen
Valio Markkinointi
Anna uskoo, että parastakin soppaa kannattaa hiukan hämmentää.
Eräs ihanimpia työtehtäviä tähän mennessä on ollut maistella herkuttelujuustoillemme luotuja makupareja. Oikeanlaisen lisukkeen kanssa juuston aromit pääsevät oikeuksiinsa. Tässä muutama poiminta suussasulavista makuyhdistelmistä!