Joulun pääruoat

Joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita, lipeäkalaa ja joulupöydän kruunu, muhkea joulukinkku kastikkeineen ja lisukkeineen. Perinteisten pääruokien rinnalla tai tilalla voi tarjota myös moderneja joulupääruokia, kuten karamellipossua tai lantun, porkkanan ja punajuuren yhdistävää joulun juureslaatikkoa.

Kinkku ja kalkkuna

Joulukinkku on perinteisesti suomalaisten joulupöytien kuningas. Sinappihunnulla ja neilikoilla koristeltu kinkku on näyttävä ilmestys, josta riittää syötävää monelle. Uudenlaisia vaihtoehtoja joulukinkulle ovat kokonainen, täytetty kalkkuna ja pienemmälle seurueelle sopivat lihapääruoat, kuten porsaan potkasta valmistettava sinkun joulukinkku. Kasvissyöjän pääruokana maistuu pähkinäpatee. Kinkun rinnalla voi tarjota myös lipeäkalaa kastikkeella.

Katso kaikki joulureseptit

Joululaatikot

Perinteiset joululaatikot kuuluvat suomalaiseen joulupöytään. Imelletyn perunalaatikon, porkkanalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle on tullut viime vuosina uusia suosikkeja, kuten bataattilaatikko ja punajuurilaatikko. Joululaatikot voi valmistaa alusta asti itse, oikaista valmiita soseita käyttämällä tai ostaa valmiina. Valmislaatikoista saa helposti astetta mehevämpiä lorauksella kermaa.

Katso kaikki joululaatikkoreseptit

Kasvissyöjän joulu

Mitä jouluruokia tarjota kasvissyöjälle? Vaikka mitä! Kasvissyöjän joulupöydässä kinkun paikan ottaa mehevä pähkinäpatee ja kalojen tilalle katetaan maukkaita salaatteja ja juustoja. Katso kaikki reseptit kasvissyöjän jouluun.

Jouluaattona herkutellaan pitkän kaavan mukaan

Jouluaaton aterian aloittavat joulun alkupalat. Joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita sekä muhkea joulukinkku. Joulun jälkiruoka kruunaa pitkän ja herkullisen aterian.

Energiatarpeesi