Pääosassa joulun pääruoat

Joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita, lipeäkalaa ja muhkea joulukinkku lisukkeineen. Perinteisten purtavien rinnalla tai tilalla maistuvat myös uudenlaiset joulun pääruoat.

Kinkku tai kalkkuna joulupöydän kruunuksi

Jouluna monessa perheessä jatketaan pöytiä, kun kokoonnutaan pitkästä aikaa yhteiselle aterialle. Joulukinkusta tai kalkkunasta  riittää syötävää isommallekin porukalle. Juhlan kunniaksi perinteinen suomalainen joulukinkku saa ylleen sinappihunnun ja jouluisia neilikoilla koristeekseen. Kalkkuna on hyvä vaihtoehto kinkulle. Lintu paistuu meheväksi, kun muistat valella sitä paiston aikana. Uudenlaisia vaihtoehtoja joulukinkulle ovat pienemmälle seurueelle sopivat lihapääruoat, kuten porsaan potkasta valmistettava sinkun joulukinkku. Kasvissyöjän pääruokana maistuu pähkinäpatee. Kinkun rinnalla voi tarjota myös lipeäkalaa kastikkeella.

Katso vinkit joulukinkkun

Joululaatikoiden perinteiset ja uudet versiot

Perinteiset joululaatikot kuuluvat suomalaiseen joulupöytään. Imelletyn perunalaatikon, porkkanalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle on tullut viime vuosina uusia suosikkeja, kuten bataattilaatikko ja punajuurilaatikko. Jos on aikaa vain yhteen jouluiseen laatikkoruokaan, valmista juhlapöytään teidän perheen suosikkia tai valmista porkkanasta, punajuuresta, lantusta ja juuriselleristä jouluruukku! Joululaatikoiden tekoon on monia tapoja: laatikot voi valmistaa alusta asti itse, oikaista valmiita soseita käyttämällä tai ostaa valmiina. Tuunaamalla valmislaatikoistakin saa helposti astetta mehevämpiä.

Löydä reseptit maukkaisiin joululaatikoihin

Jouluaattona herkutellaan pitkän kaavan mukaan

Jouluaaton aterian aloittavat joulun alkupalat. Perinteisesti joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita sekä muhkea joulukinkku kastikkeineen ja lisukkeineen. Mutta mitä jouluruokia tarjota kasvissyöjälle? Vaikka mitä! Kasvissyöjän joulupöydässä kinkun paikan ottaa mehevä pähkinäpatee ja kalojen tilalle katetaan maukkaita salaatteja ja juustoja. Katso kaikki reseptit kasvissyöjän jouluun. Joulun jälkiruoka kruunaa pitkän ja herkullisen aterian.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›