Pääosassa joulun pääruoat

Joulun pääruokina tarjoillaan perinteisesti joululaatikoita, lipeäkalaa ja joulukinkku tai kalkkuna lisukkeineen. Perinteisten purtavien rinnalla tai tilalla maistuvat myös uudenlaiset joulun pääruoat.

Kinkku tai kalkkuna joulupöydän kruunuksi

Kinkkua vai kalkkunaa joulupöytään? Valitsitpa kumpaa vain, tästä löydät reseptit niin perinteiseen kinkkuun kuin täytettyyn kalkkunaan. Jos haluat testata uudenlaisia makupareja, kokeile kuorruttaa kinkku tällä kertaa pipareilla tai Valio AURA® juustolla. Pienemmän seurueen joulupöytään sopivat porsaan potkasta valmistettu sinkun joulukinkku sekä kalkkuna kahdelle. Kinkun rinnalla voi tarjota myös lipeäkalaa kastikkeella. Kasvissyöjän pääruokana maistuu lämmin rosollipaistos tai pähkinäpatee.

Katso vinkit joulukinkkun

Joululaatikkoa ja uunirosollia lisukkeeksi

Perinteiset joululaatikot, imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko, kuuluvat suomalaiseen joulupöytään. Lisäksi perinteisten laatikoiden rinnalle on tullut viime vuosina uusia suosikkeja: bataattilaatikko ja punajuurilaatikko.

Joululaatikoiden tekoon on monia tapoja: laatikot voi valmistaa alusta asti itse, oikaista valmiita soseita käyttämällä tai ostaa valmiina. Tuunaamalla valmislaatikoistakin saa helposti astetta mehevämpiä. Jos on aikaa vain yhteen jouluiseen laatikkoruokaan, valmista porkkanasta, punajuuresta, lantusta ja juuriselleristä jouluruukku.

Katso lisää joululaatikoita
Sesonki
Joulun alkupalapöytä kutsuu herkuttelemaan
Sesonki
Joulukinkku – ohjeet, ideat ja vinkit
Sesonki
Jouluinen jälkiruoka saa suut hymyyn