Salaatti tuo raikkautta joulupöytään

Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella on joulusalaattien klassikko. Myös sienisalaatti, waldorfinsalaatti, persimonsalaatti ja italiansalaatti maistuvat joulupöydässä. Katso reseptit ja kokeile herkullisia talvisalaatteja!

Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella

Perinteisessä rosollissa maistuvat keitetyt juurekset, sillä ennen aikaan tuoreita raaka-aineita ei ollut tarjolla talvisin. Vaaleanpunaiseksi värjätty, kermavaahdosta tehty rosollin kastike kannattaa valmistaa vasta hieman ennen tarjoilua. Jos kaipaat rosollin kastikkeen vegaanista versiota, kurkkaa resepti vegaanisen rosollipaistoksen ohjeesta.

Kermainen sienisalaatti

Perinteisen sienisalaatin resepti on helppoakin helpompi: raaka-aineita on vain neljä ja valmista tulee jo kymmenessä minuutissa. Kokeilun arvoisia ovat myös punasipulilla ja kapriksilla maustettu sienisalaatti sekä modernimpi sienisalaattidippi.

Uusia ideoita joulusalaatteihin

Maistuisiko persimonsalaatti tai punajuuri carpaccion muodossa? Jouluinen salaatti voi olla myös paljon muuta kuin rosolli tai sienisalaatti. Eikä aina tarvitse edes valita, sillä joulupöytään mahtuvat hyvin niin modernimpi salaatti kuin perinteiset kaveritkin.

Sesonki
Joulun alkupalapöytä kutsuu herkuttelemaan
Sesonki
Joulun pääruoat
Sesonki
Parhaat pikkujoulureseptit