Joulusalaatit

Salaatit ovat raikas lisä joulupöytään. Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella on joulusalaattien klassikko. Myös sienisalaatti, waldorfin salaatti ja italiansalaatti ovat perinteisiä joulusalaatteja. Modernissa joulupöydässä niiden rinnalla maistuvat uudenlaiset, raikkaat joulusalaatit.

Perinteiset joulusalaatit

Perinteisissä joulusalaateissa maistuvat keitetyt juurekset ja säilykkeet, sillä ennen aikaan tuoreita raaka-aineita ei ollut tarjolla talvisin. Keitetyistä juureksista valmistettu rosolli, pastapohjainen italiansalaatti ja kermainen sienisalaatti hurmaavat maullaan tänäkin päivänä. Perinteiset joulusalaatit kannattaa tehdä valmiiksi etukäteen, sillä niiden maut syvenevät, kun salaatit saavat vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Vaaleanpunaiseksi värjätty, kermavaahdosta tehty rosollin kastike kannattaa valmistaa vasta hieman ennen tarjoilua.

Katso kaikki joulusalaatit

Uusia ideoita joulusalaatteihin

Rosollista tutut punajuuret voi tarjoilla joulun salaatissa myös ohuiksi siivutettuina kuten punajuuricarpacciossa tai viipaleina rucolan ja Valio AURA® sinihomejuuston kera. Muita raikkaita joulusalaatteja ovat mm. tähtianikselta ja inkivääriltä maistuva punakaali-pähkinäsalaatti sekä mm. vihersalaatista, kauden hedelmistä ja pähkinöistä koottu Salaneuvos juustosalaatti.