Salaatit ovat raikas lisä joulupöytään

Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella on joulusalaattien klassikko. Myös sienisalaatti, waldorfinsalaatti ja italiansalaatti maistuvat joulupöydässä. Kokeile myös uudenlaisia, raikkaita joulusalaatteja!

Värikäs rosolli kermavaahtokastikkeella

Perinteisessä rosollissa maistuvat keitetyt juurekset, sillä ennen aikaan tuoreita raaka-aineita ei ollut tarjolla talvisin. Keitetyistä juureksista valmistettu rosolli hurmaa maullaan tänäkin päivänä.

Vaaleanpunaiseksi värjätty, kermavaahdosta tehty rosollin kastike kannattaa valmistaa vasta hieman ennen tarjoilua.

Kermainen sienisalaatti

Perinteinen kermainen sienisalaatti hurmaa maullaan joulupöydässä. Sienisalaatin voi tehdä täyteläiseen kermavaahtoon tai lempeän happamaan ranskankermaan. Perinteiset joulusalaatit kannattaa tehdä valmiiksi etukäteen vaikka jo edellisenä päivänä, sillä niiden maut syvenevät, kun salaatit saavat vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Uusia ideoita joulusalaatteihin

Rosollista tutut punajuuret voi tarjoilla joulun salaatissa myös ohuiksi siivutettuina kuten punajuuricarpacciossa. Sesongissa olevat persimonit sekä monelta joulun aikaan kaapista löytyvä Valio AURA® sinihomejuusto sopivat jmyös ouluisiin vihersalaatteihin mainiosti.