Jouluvalmistelut tuovat joulumielen

Milloin saa aloittaa jouluvalmistelut? Meidän mielestämme heti, kun illat pimenevät ja säät viilenevät. Täältä löydät jouluvinkit, joita seuraamalla joulustressi ei pääse yllättämään ja jouluvalmistelut sujuvat leppoisasti.

Jouluvalojen ripustaminen, kynttilöiden sytyttäminen, pipareiden paistaminen ja läheisten ympärille kerääminen tuovat aina hyvää mieltä, joten miksi et aloittaisi tänään? Kun joulun tuloa valmistelee, sitä odottaa päivä päivältä enemmän.

Joulu saapuu ajallaan ja aikataulussa

Joulu on ruokajuhla, johon valmistautuminen alkaa monissa kodeissa jo useita viikkoja ennen aattoa. Tämän suunnitelman avulla joulun ruokavalmistelujen aikataulutus onnistuu kätevästi. Kun aloitat valmistelut ajoissa, joulustressi ei pääse hiipimään ja itse valmistelut luovat iloa ja odotusta.

Kuukausi aikaa jouluun

Kolme viikkoa jouluun

Kaksi viikkoa jouluun

Viikko aikaa jouluun

  • Joulu lähestyy, joten on aika laatia joulun kauppalista ja suunnitella, mistä ja milloin ostat eri raaka-aineet.
  • Jos valmistelujen kanssa meinaa tulla kiire, muista että monet jouluruoat voi ostaa valmiina tai puolivalmisteina.  Katso vinkit helppoon ja stressittömään jouluruokaan. 
  • Lähestyvä joulu voi saada kierroksille: Ehdinkö tehdä kaiken? Entä joulusiivous? Lämmitä kupponen glögiä ja istahda hetkeksi sohvalle. Kynttilänvalo antaa paljon anteeksi.

Kolme päivää jouluun

  • Ota pakastekinkku  hyvissä ajoin sulamaan viileään paikkaan, esimerkiksi lasitetulle parvekkeelle, auton takakonttiin tai jääkaappiin, jos siellä on tilaa. Hidas sulatus on paras. Esimerkiksi 5 kilon painoisella kinkulla kestää sulaa 2–3 vuorokautta. Jos kaipaat kinkkuvinkkejä, löydät ne tästä.
  • Nyt on myös hyvä hetki hankkia joulukuusi ja koristella se kauniisti.
  • Jos et voi hankkia kuusta allergian takia tai et halua sitoutua neulasiin ja kasteluun, valmista syötävä voileipäkakkujoulukuusi tai kokeile leipoa AURA lohijoulukuusi!

Kaksi päivää jouluun

  • Onko lahjat jo pakattu? Varmista, että kaapeista löytyy pakkausmateriaaleja.
  • Valmista joulun graavikalat, sillit ja silakat viimeistään nyt. Ohjeet lohen graavaukseen löydät täältä.
  • Myös joululaatikot voi tehdä valmiiksi jääkaappiin pari päivää ennen aattoa.

Aatonaattona 23.12.

  • Joulukinkku on kätevä paistaa aattoa edeltävänä yönä. Näin uuni on aattopäivänä vapaana muille paistamista vaativille ruoille. Katso vinkit kinkun paistamiseen.
  • Jos olet tehnyt jouluruokia valmiiksi pakastimeen, nyt on aika ottaa ne sulamaan. Sulata leivonnaiset, laatikot ja graavatut kalat jääkaapissa. Graavikalat graavautuvat valmiiksi sulaessaan 1–2 vuorokauden kuluessa.
  • Valmistele rosolliainekset, jaa ne omiin purkkeihinsa ja siirrä jääkaappiin. Jos haluat kokeilla jotain uutta, valmista tänä vuonna rosolli uunissa.

Jouluaattona

  • Joulupuuron keittämisessä paras kaveri on Valio Kiehu™ maitojuoma, joka on helppo keittää, mutta vaikea polttaa.
  • Paista valmiiksi tehdyt joululaatikot: katso kunkin joululaatikon oikea paistoaika reseptistä.
  • Valmistele vihersalaattien ainekset ja kastike omiin rasioihinsa. Yhdistä ainekset ja kastike vasta juuri ennen tarjoilua.
  • Nauti joulun tunnelmasta ja yhdessäolosta perheen kanssa!
Älä anna tonttulakin kiristää - rauhallista joulua!
Sesonki
Uunioptimoitu joulumenu eli jouluruoat sähköä säästäen
Sesonki
Joulun makein lahja: itse tehdyt joulukarkit
Sesonki
9 + 1 jouluista juustokakkua