Herkullista kasvisruokaa joulupöytään

Pohditko, mitä tarjota joulupöydässä kinkun sijaan? Entä miten korvata joulun kalapöydän antimet? Tässä reseptit joulun maukkaimpiin kasvisherkkuihin!

Jouluruoat syntyvät maukkaasti myös ilman lihaa ja kalaa. Herkullisia kasvisvaihtoehtoja nimittäin löytyy runsaasti, eikä mausta tarvitse siksi tinkiä. Näistä jouluisista kasvisruoista nauttivat myös sekasyöjät!

Tämän sivun ideat ja reseptit on suunniteltu kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat maitotuotteet ja kananmuna.

Ihanat ideat kasvissyöjän alkupalapöytään

Tarjoa kasvissyöjälle kylmien kala-alkupalojen sijaan juustotarjotin herkullisilla lisukkeilla. Kata esille muutamia juustoja ja lisukkeita sellaisenaan tai kokoa juustoisia mustaherukkaleipiä naposteltavaksi. Rosolli, Waldorfin salaatti ja sienisalaatti maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjille.

Mitä pääruokasi kasvissyöjän joulupöytään?

Kinkkua ei välttämättä tarvitse korvata lihaisan oloisella kasvisvaihtoehdolla kuten seitanilla. Kauniisti koristeltu, mehevä pähkinäpatee on täydellisen mehevä kasvisvaihtoehto joulupöydän pääruoaksi. Proteiinia pateeseen tuo pähkinöiden lisäksi kvinoa. Imelletty perunalaatikko , porkkanalaatikko ja lanttulaatikko sopivat kasvissyöjälle sellaisenaan. Niiden rinnalla tai tilalla voi tarjota myös vuokia ja gratiineja, joiden maku syventyy Valion juustoilla.

Kasvissyöjän jouluiset jälkiruoat

Kasvissyöjälle käyvät pitkälti samat joulujälkiruoat kuin muillekin. Ota kuitenkin huomioon, että eläinperäisellä liivatteella hyydytetyt jälkiruoat eivät sovi kasvissyöjän ruokavalioon. Piparitiramisu syntyy nopeasti valmista luumun ja kanelin makuista rahkaa käyttämällä. Näyttävämpiä jälkiruokia kasvissyöjän joulupöytään ovat uunissa luumulta ja marengilta maistuva joulupavlova sekä monta jouluista ihanuutta yhdistävä joulubrita.

Inspiroidu Satokausikalenterin kasvismenusta

Satokausikalenteri kehitti kolmen ruokalajin kasvismenun, jossa on mukana joulun tuttuja makuja modernein twistein. Alkuruokana kasvissyöjän tartar valmistuu punajuurista ja upean värinen herkku maistuu myös lihansyöjille. Näyttävä vaihtoehto joulupöytään on Hasselbackan tyyliin valmistettu kurpitsapaisti. Kurpitsapaistin kaveriksi sopii kermainen metsäsieni-perunagratiini, jossa ei juustossa säästellä. Brulee on näyttävä jälkiruoka paahdettuine sokeripintoineen.

Sesonki
Moderni joulumenu tuo vaihtelua joulupöytään
Sesonki
Perinteinen joulumenu
Sesonki
Stressitön joulu – helppoa ja hyvää