Herkullista kasvisruokaa joulupöytään

Etsitkö ideoita kasvissyöjän joulupöytään tai istahtaako joulupöytään kasvisruokavaliota noudattava vieras? Nappaa vinkit joulun maukkaisiin kasvisherkkuihin!

Jouluruoat syntyvät maukkaasti myös ilman lihaa. Herkullisia kasvisvaihtoehtoja löytyy runsaasti, eikä mausta tarvitse tinkiä. Pohditko, mitä tarjota joulupöydässä kinkun sijaan tai miten voisi korvata joulun kalapöydän antimet? Sivuiltamme löydät vinkkejä niin suolaisiin ruokiin kuin leivontaankin. Huomaathan kuitenkin, että tämän sivun ideat ja reseptit on suunniteltu kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat myös maitotuotteet ja kananmuna.

Ihanat ideat kasvissyöjän alkupalapöytään

Tarjoa kasvissyöjälle kylmien kala-alkupalojen sijaan juustotarjotin herkullisilla lisukkeilla. Kata esille muutamia juustoja ja lisukkeita sellaisenaan tai kokoa juustoisia mustaherukkaleipiä naposteltavaksi. Hyvä alkuruoka kasvissyöjälle on myös kauniin värinen punajuuripatee. Perinteiset rosolli ja sienisalaatti maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjille.

Mitä pääruokasi kasvissyöjän joulupöytään?

Kinkkua ei välttämättä tarvitse korvata lihaisan oloisella kasvisvaihtoehdolla kuten seitanilla. Kauniisti koristeltu, mehevä pähkinäpatee on täydellisen mehevä kasvisvaihtoehto joulupöydän pääruoaksi. Proteiinia pateeseen tuo pähkinöiden lisäksi kvinoa. Imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko sopivat kasvissyöjälle sellaisenaan. Niiden rinnalla tai tilalla voi tarjota myös vuokia ja gratiineja, joiden maku syventyy Valion juustoilla.

Kasvissyöjän jälkiruoat

Kasvissyöjälle käyvät pitkälti samat joulujälkiruoat kuin muillekin. Ota kuitenkin huomioon, että eläinperäisellä liivatteella hyydytetyt jälkiruoat eivät sovi kasvissyöjän ruokavalioon. Piparitiramisu syntyy nopeasti valmista luumun ja kanelin makuista rahkaa käyttämällä. Näyttävämpiä jälkiruokia kasvissyöjän joulupöytään ovat uunissa paistettava taatelijuustokakku sekä luumulta ja marengilta maistuva joulupavlova.

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Joulu maistuu herkulliselta myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›