Kasvissyöjän joulu

Mitä jouluruokia tarjota kasvissyöjälle? Vaikka mitä! Kasvissyöjän joulupöydässä kinkun paikan ottaa mehevä pähkinäpatee ja kalojen tilalle katetaan maukkaita salaatteja ja juustoja. Huomaathan, että tämän sivun reseptit sopivat kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat myös maitotuotteet ja kananmuna.

Kasvissyöjän alkupalat

Tarjoa kasvissyöjälle kylmien kala-alkupalojen sijaan juustotarjotin herkullisilla lisukkeilla. Kata esille muutamia juustoja ja lisukkeita sellaisenaan tai kokoa juustoisia mustaherukkaleipiä naposteltavaksi. Hyvä alkuruoka kasvissyöjälle on myös kauniin värinen punajuuripatee. Perinteiset rosolli ja sienisalaatti maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjille.

Kasvissyöjän pääruoat

Kauniisti koristeltu, mehevä pähkinäpatee on kasvissyöjän joulupöydän pääruoka. Proteiinia pateeseen tuo pähkinöiden lisäksi kvinoa. Imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko sopivat kasvissyöjälle sellaisenaan. Niiden rinnalla tai tilalla voi tarjota myös vuokia ja gratiineja, joiden maku syventyy Valion juustoilla.

Kasvissyöjän jälkiruoat

Kasvissyöjälle käyvät pitkälti samat joulujälkiruoat kuin muillekin. Ota kuitenkin huomioon, että eläinperäisellä liivatteella hyydytetyt jälkiruoat eivät sovi kasvissyöjän ruokavalioon. Piparitiramisu syntyy nopeasti valmista luumun ja kanelin makuista rahkaa käyttämällä. Näyttävämpiä jälkiruokia kasvissyöjän joulupöytään ovat uunissa paistettava taatelijuustokakku sekä luumulta ja marengilta maistuva joulupavlova.

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Joulu maistuu herkulliselta myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?