Herkullista kasvisruokaa joulupöytään

Pohditko, mitä tarjota joulupöydässä kinkun sijaan? Entä miten korvata joulun kalapöydän antimet? Tässä reseptit joulun maukkaimpiin kasvisherkkuihin!

Jouluruoat syntyvät maukkaasti myös ilman lihaa ja kalaa. Herkullisia kasvisvaihtoehtoja nimittäin löytyy runsaasti, eikä mausta tarvitse siksi tinkiä. Näistä jouluisista kasvisruoista nauttivat myös sekasyöjät!

Tämän sivun ideat ja reseptit on suunniteltu kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat maitotuotteet ja kananmuna.

Ihanat ideat kasvissyöjän alkupalapöytään

Tarjoa kasvissyöjälle kylmien kala-alkupalojen sijaan herkullinen kasvistartar tai nosta pöytään raikkaita salaatteja. Esimerkiksi rosolli, Waldorfin salaatti ja sienisalaatti maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjille. Suolainen struudeli sopii ruokaisammaksi alkupalaksi tai pikkujoulupurtavaksi.

Mitä pääruokasi kasvissyöjän joulupöytään?

Kauniisti koristeltu, mehevä pähkinäpatee on täydellisen mehevä kasvisvaihtoehto joulupöydän pääruoaksi. Proteiinia pateeseen tuo pähkinöiden lisäksi kvinoa. Imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko sopivat kasvissyöjälle sellaisenaan – samoin kuin tfyffelismetanan kanssa tarjoiltava paahdettu selleri. Kikherneillä rikastettu lämmin rosollipaistos sekä wellingoton maistuvat myös vegaaneille.

Kasvissyöjän jouluiset jälkiruoat

Kasvissyöjälle käyvät pitkälti samat joulujälkiruoat kuin muillekin. Ota kuitenkin huomioon, että eläinperäisellä liivatteella hyydytetyt jälkiruoat eivät sovi kasvissyöjän ruokavalioon. Piparitiramisu syntyy nopeasti valmista luumun ja kanelin makuista rahkaa käyttämällä. Näyttävämpiä jälkiruokia kasvissyöjän joulupöytään ovat uunissa luumulta ja marengilta maistuva joulupavlova sekä monta jouluista ihanuutta yhdistävä joulubrita. Herkullinen kirsikkajäätelö, vegaaninen panna cotta ja mehevä porkkanakakku on valmistettu täysin kasviperäisistä raaka-aineista.

Sesonki
Vegaaniset joululeivonnaiset hurmaavat maullaan
Leivonta
Vegaaninen leivonta on yllättävän helppoa
Sesonki
Inspiraatio hukassa? Kokeile näitä ruokatrendejä joulupöydässä