Herkullista kasvisruokaa joulupöytään

Pohditko, mitä tarjota joulupöydässä kinkun sijaan? Entä miten korvata joulun kalapöydän antimet? Tässä reseptit joulun maukkaimpiin kasvisherkkuihin!

Jouluruoat syntyvät maukkaasti myös ilman lihaa ja kalaa. Herkullisia kasvisvaihtoehtoja nimittäin löytyy runsaasti, eikä mausta tarvitse siksi tinkiä. Näistä jouluisista kasvisruoista nauttivat myös sekasyöjät!

Tämän sivun ideat ja reseptit on suunniteltu kasvissyöjille, joiden ruokavalioon kuuluvat maitotuotteet ja kananmuna.

Ihanat ideat kasvissyöjän alkupalapöytään

Tarjoa kasvissyöjälle kylmien kala-alkupalojen sijaan juustotarjotin herkullisilla lisukkeilla tai nosta pöytään raikkaita salaatteja. Esimerkiksi rosolli, Waldorfin salaatti ja sienisalaatti maistuvat niin kasvis- kuin sekasyöjille. Suolainen struudeli sopii ruokaisammaksi alkupalaksi tai pikkujoulupurtavaksi.

Mitä pääruokasi kasvissyöjän joulupöytään?

Kauniisti koristeltu, mehevä pähkinäpatee on täydellisen mehevä kasvisvaihtoehto joulupöydän pääruoaksi. Proteiinia pateeseen tuo pähkinöiden lisäksi kvinoa. Imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko sopivat kasvissyöjälle sellaisenaan. Kikherneillä rikastettu lämmin rosollipaistos maistuu myös vegaaneille.

Kasvissyöjän jouluiset jälkiruoat

Kasvissyöjälle käyvät pitkälti samat joulujälkiruoat kuin muillekin. Ota kuitenkin huomioon, että eläinperäisellä liivatteella hyydytetyt jälkiruoat eivät sovi kasvissyöjän ruokavalioon. Piparitiramisu syntyy nopeasti valmista luumun ja kanelin makuista rahkaa käyttämällä. Näyttävämpiä jälkiruokia kasvissyöjän joulupöytään ovat uunissa luumulta ja marengilta maistuva joulupavlova sekä monta jouluista ihanuutta yhdistävä joulubrita. Herkullinen kirsikkajäätelö ja mehevä porkkanakakku on valmistettu täysin kasviperäisistä raaka-aineista.

Inspiroidu Satokausikalenterin kasvismenusta

Satokausikalenteri kehitti kolmen ruokalajin kasvismenun, jossa on mukana joulun tuttuja makuja modernein twistein. Alkuruokana kasvissyöjän tartar valmistuu punajuurista ja upean värinen herkku maistuu myös lihansyöjille. Näyttävä vaihtoehto joulupöytään on Hasselbackan tyyliin valmistettu kurpitsapaisti. Kurpitsapaistin kaveriksi sopii kermainen metsäsieni-perunagratiini, jossa ei juustossa säästellä. Brulee on näyttävä jälkiruoka paahdettuine sokeripintoineen.

Sesonki
Vegaaniset joululeivonnaiset hurmaavat maullaan
Leivonta
Vegaaninen leivonta on yllättävän helppoa
Sesonki
Inspiraatio hukassa? Kokeile näitä ruokatrendejä joulupöydässä