Veera Pitkänen
Valio markkinointi
Veera luottaa keittiössä siihen, että parhaat asiat syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista ajan kanssa.
Pikkujoulujen tarjoiluja suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana. Kokoa upea pikkujoulumenu yhdistelemällä tuttuja klassikoita ja raikkaita uutuuksia.
Pikkujoulut ovat vihdoin täällä! Valitsimme kahdeksan parasta reseptiä pikkujoulujen tarjoiluihin. Makeaa, suolaista, syötävää, juotavaa, helppoa ja hieman haastavampaa. Näiden pikkujoulureseptien avulla tarjoilet jokaiselle juhlavieraalle jotakin.
Tänä vuonna joulutortut täytetään samettisilla kaneli- ja vaniljakreemeillä. Nämä tortut valmistuvat yhtä näppärästi kuin perinteiset joulutortut. Sulata taikina, lusikoi purkista käyttövalmista kreemiä täytteeksi, voitele ja paista. Aloittelevakin leipuri onnistuu siis varmasti!
Kukapa ei rakastaisi samettista tiramisua? Pikkujoulujen tiramisu kootaan perinteisesti savoiardi-keksien päälle, mutta täytteeksi kerrostellaan jouluista maustelientä, Biscoff-vaahtoa ja marinoituja klementiinejä. Tämä tiramisu hurmaa juhlavieraat heti ensilusikallisella.
Suklaakakku on pikkujoulujen klassikko. Tämä ihanan suklainen ja hasselpähkinäinen Nutella-kakku on helppo valmistaa, ja se maistuu pikkujouluvieraille takuuvarmasti. Raikkautta kakkuun tuo Valio maustettu rahka Irisch cream & coffee.
Paistettu piparijuustokakku on ihanan raikas, sillä piparipohja hunnutetaan täytteellä, jossa maistuu reilusti appelsiini ja aavistus kinuskia. Paistamisen jälkeen kakun annetaan jäähtyä, eli maltti on valttia. Kakun valmistelut hoituvat kuitenkin käden käänteessä.
Tavattoman herkullinen lakritsainen panna cotta tarjoillaan pienistä kupposista paahdetun valkosuklaan ja tuoreiden vadelmien kera. Näppärästi valmistuva panna cotta ihastuttaa ja vie todellakin kielen mennessään. Valmista panna cotta hyvissä ajoin, jotta se ehtii hyytyä ennen tarjoilua!
Pikkujoulujen ikisuosikki on suolainen piirakka, joka leivotaan tänä vuonna struudelin muotoon. Rapean lehtitaikinan sisään kätkeytyy mehevän mausteinen täyte kikherneistä, aurinkokuivatusta tomaatista, pinaatista ja salaattijuustosta.
Oranssina hohtava persimon on pikkujoulujen salaattien kuningatar. Persimonsalaatti saa pehmeyttä kermaisesta, aavistuksen happamasta Kappeli® juustosta, ja se viimeistellään tuoreella mintulla ja rouhitulla rosépippurilla.
Raikas glögiskumppa on oivallinen valinta pikkujoulujen alkumaljaksi. Tuore rosmariini, appelsiininkuori ja jäiset puolukat antavat drinkille pirteän vivahteen. Kokeile makusi mukaan tummaa tai vaaleaa glögiä!