Pikkujoulut cocktailhengessä

Yksi tapa viettää pikkujouluja on kokoontua ystävien kanssa yhteen herkullisten ruokien ääreen. Jos haluat rakentaa näyttävän, maistuvan ja monipuolisen tarjoilun, kata pöytä erilaisilla cocktailpaloilla. Napostelu on ihana illanistujaisten muoto!

Pöytä koreaksi suupaloista

Pikkujoulujen cocktailtarjoilun voi rakentaa kuten illallistarjoilun yleensäkin: tarjolla on alkupaloja, muutama ruokaisa vaihtoehto ja jälkiruoaksi makeaa. Pääperiaate on se, ettei minkään ruokalajin nauttimiseen tarvitsisi varata pöytätilaa, vaan että ruokailu sujuisi sormin, tikuista tai korkeintaan helposti pikkuhaarukalla tai pikkulusikalla. Pöytään katetaan tarjoilua varten pienet lautaset ja lautasliinat. Tässä esimerkki siitä, kuinka cocktailtarjoilun voi rakentaa. Käytä menu vaikka sellaisenaan tai vaihda tilalle omia suosikkejasi.

Pikkujoulujen cocktail-tarjoilun pikkusuolaiset

Pikkusuolaisissa maistuvat erilaiset tuorejuustot sekä rahkan raikastama kylmäsavuhärkä.

Pikkujoulujen ruokaisammat tarjottavat

Ruokaisammissa resepteissä perinteinen ranskalainen piirasherkku, Quiche Lorraine leivotaan cocktailtarjoiluihin sopivaan, pienempään muotoon ja rinnalla nautitaan raikasta hedelmää ja maukasta juustoa yhdistävää salaattia.

Pikkujoulujen makeat jälkiruokapalat

Jälkiruokapalat puolestaan leikittelevät suolaisen ja makean ihanalla liitolla.

Pikkujoulutapakset juustoista

Juustoista loihdit helposti pieniä suupaloja tapas-tyyliin. Voit tarjota niitä alkupaloina, cocktailtarjoilun osana tai jälkiruokana juustotarjottimen tavoin.