Vuoden Kokin joulumenu

Perinteisten joulumenujen tilalle kaivataan yhä enemmän erilaisia jouluruokia. Pyysimme vuoden kokki Kalle Tanneria suunnittelemaan uuden joulumenun – ja millainen menu siitä syntyikään!

Vuoden kokki 2018 Kalle Tanner loihti menullisen uusia jouluruokia. Lähtöajatuksena oli hyödyntää perinteisiä joulun makuja, mutta tuoda ne pöytään uudella tavalla toteutettuna.

Alkuruoka

Kylmät kalat ja mädit kuuluvat joulun alkuruokapöytään. Lautasannosten sijaan tämä kylmäsavulohimoussea ja lohenmätiä yhdistävä teos tarjoillaan modernisti jaettavana kulhona pöydässä, jolloin koko pöytäseurue pääsee alusta asti hyvien hetkien jakamisen makuun.

Tutustu reseptiin: Kylmäsavulohimoussea, lohenmätiä, kananmunaa, mallasleipää ja tilliä

Pääruoka

Monesta joulupöydästä löytyy hanhea tai ankkaa. ”Inspiroiduin siitä, miten joulun mausteet toimisivat ankan kanssa ja löytäisivät siten tiensä jo joulumenun pääruokaan. Myös punajuuri on joulupöydän klassikkoraaka-aine. Nyt punajuuret tarjoillaan lämpimänä. Fenkoli ja jogurtti tuovat kokonaisuuteen raikkautta”, Kalle kuvailee pääruoan makuja.

Tutustu reseptiin: Mausteista ankankoipea, paahdettua punajuurta ja fenkolia, fenkolijogurttia

Jälkiruoka

Jälkiruoan suunnittelussa lähdettiin liikkeelle Valio maustettu rahka luumu-kaneli -kausimaun jouluisesta makumaailmasta. Kalle halusi jälkiruoan olevan helppo, mutta juhlava. Rahka taipui luumurahkaparfait’ksi ja joulun aikaan sesongissa olevat sitrushedelmät appelsiini-inkiväärihillokkeeksi. Lopputuloksessa rapsahtelee lisäksi kanelinen marenki ja joulumakujen sinfoniaa täydentää suklaa-piparkakkuströsseli. Joko sinulla on vesi kielellä?

Tutustu reseptiin: Luumurahkaparfait, inkiväärillä maustettua appelsiinia, kanelimarenkia, piparkakkua ja maitosuklaata

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›