Booli ja juhlajuomat

Värikäs ja raikas, maukas ja kylmä – juhlissa on ihana tarjota sesongin herkkujen kanssa sopivaa juomaa. Boolit ja juomakannut ovat näyttäviä tarjottavia, jotka voi valmistaa alkoholittomana tai aikuiseen makuun terästettynä. Alkoholiton booli virkistää myös hellepäivänä.

Alkoholittomat boolit ja mocktailit aikuiseen makuun

Aikuiseen makuun sopii villin värinen Kaktus-shandy, joka saa lisäpotkua chilistä ja oluen voi vaihtaa alkoholittomaan olueen. Valio Hedelmätarha® täysmehuista löydät makuvalikoimaa laidasta laitaan. Mehut toimivat myös alkoholittomien cocktailin eli mocktailin pohjana. Alkoholiton mocktail onkin ollut kovassa nosteessa viime vuosina. Raikas ginger ale sopii myös mainiosti alkoholittoman drinkin kanssa.

Raikkaat alkoholittomat boolit ja mocktailit

katso kaikki boolit

Kesäjuhlien raikas booli

Kesäisten puutarhajuhlien booliin voi hakea innoitusta kesäisestä luonnosta: yrtit, syötävät kukkien terälehdet, marjat, hedelmät – kaikkea saa käyttää mielikuvituksen kanssa ja luoda puutarhaan sopivan, kesäisen kauniin boolin. Pese hedelmä huolella. Erityisesti sitrushedelmät, jotka laitetaan booliin kuorineen, tulee pestä lämpimällä vedellä ja harjalla.

Grilliruokien kanssa istuu usein hyvin punaviinipohjainen sangriakannu, keveämpään tarjoiluun taas hedelmäisempi kivennäisvesi- tai kuohuviinipohjainen kokonaisuus. Kokeile puutarhajuhliin omenaboolia, johon tulee kuohuviiniä tai punaviinipohjaista mustikkasangriaa. Kesäisiin hetkiin istuu ihanasti myös mojito-kannu tai frozen margarita eli kavereiden kesken jäätynyt marjariitta.

Boolin valinnan ABC

Juhlissa booli on usein alkoholipitoinen, mutta sen rinnalla tulee aina olla myös alkoholiton vaihtoehto. Merkitse alkoholiton versio selkeästi, etenkin jos juomat tehdään samannäköisiksi. Parempi olisi tehdä alkoholiton booli eriväriseen juomaan. Boolin maku ja rakenne määräytyvät pitkälti juhlien luonteen ja ajankohdan mukaan.

Alkoholipitoisen boolin rinnalla tulee aina olla myös alkoholiton vaihtoehto.

Alkoholiton booli sopii kesään ja juhlapäivään

Vaikka booli yhdistetään usein juhlatarjoiluihin, ei mikään estä valmistamasta raikasta alkoholitonta boolia nautittavaksi lomapäivänä virvoitusjuomana. Alkoholittomasta boolista saa helposti mukavan raikkaan lasillisen janojuomaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Virkistäviä booli kesäisiksi janojuomiksi ovat erilaiset mehupohjaiset boolit, joihin pirteitä pieniä kuplia syntyy kevyesti poreilevilla Valio Hörppy™ mehujuomilla,hiilihapotetulla kivennäisvedellä tai limonadilla.

Näyttävä kannu toimii myös juhlapöydän koristeena

Perinteisen boolimaljan sijaan voit tehdä juoman näyttävään kannuun tai hana-astiaan, joita voi tietenkin koristella tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai vaikka yrteillä.

Sangriakannu kolmella tapaa

Kannullinen sangriaa sopii kesäjuhliin ja illanistujaisiin. Tässä kolme erilaista versiota espanjalaisesta klassikosta.

Arvokkaalle juhlalle hillitty alkumalja

Häät, ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset tai pyöreät syntymäpäivät lasketaan arvokkaiksi juhliksi, joiden boolin tulisi olla raikasta ja mietoa. Alkoholipitoisen boolin terästäjänä on tällöin usein valkoviini, kuohuviini tai samppanja. Jos juhlien kattauksella on teema tai teemaväri, tällaisen neutraalin väriseen booliin on helppoa valita saman värisiä koristeita, jopa parhaimmillaan saman värisiä kukkia.

Talvisiin juhliin sopii mustikkaiset ja glögimäiset maut. Kokeile esimerkiksi glögiboolia tai alkumaljana Pohjoisen Taika -cocktailia.

Juhlavat alkumaljat

Näin pidät juomat kylmänä pidempään

Jotta boolit pysyisivät pidempään kylminä ja raikkaina, kannattaa valmistaa suuria jääkuutiota pienien sijaan. Suuret mehujääpalat sulavat hitaammin ja pitävät näin juoman pidempään kylmänä, eivätkä laimenna makua niin kuin pelkät jääpalat.

Kauniit koristejääpalat kannuun

Jääpalojen sisälle voi jäädyttää kukkia tai marjoja, jolloin ne toimivat myös upeina koristeina. Laita jääpala-lokerikkoon mansikoita tai punaisen cocktailkirsikan puolikkaita. Kaada päälle Valio appelsiinitäysmehua ja pakasta.

Viilennä myös booliin tulevat hedelmät

Laita kaikki boolin ainesosat; hedelmät, koristeet ja kaikki juomat jäähtymään jääkaappiin mieluiten jo edellisenä iltana. Ota ne juhlien aikana pois jääkaapista vain täydennystä varten. Marjat on hyvä lisätä booliin jäisinä, jolloin ne toimivat samalla jääpalojen tavoin. Lisää hiilihapolliset juomat vasta juuri ennen tarjoilua, jotta booli pysyy mukavasti poreilevana mahdollisimman pitkään.

Laita boolimalja jäämurskan päälle

Yksi hyvä tapa pitää boolimalja kylmänä on asettaa se tarjolle jäämurskan päälle. Tämä ei ole pelkästään hyödyllinen vaan myös erittäin upean näköinen tapa tarjoilla boolia. Muista viilentää myös tarjoiluastia niin kylmäksi kuin voit ennen boolin valmistusta.

Boolit lastenjuhliin

Lastenjuhlissa boolikin on hullun hauska. Halloweenboolissa on sammakonkutua ja yhden sijaan tarjotaan kokonainen kimara erilaisia juomia. Mehubaari on auki!

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›