Aika pistää kalat soppaan

Kansallinen kalakeittopäivä tiistaina 8. helmikuuta 2022 laittaa suomalaisten kalakeittokattilat porisemaan. Heitä verkot vesille tai ota suunnaksi kaupan kalatiski – me tarjoamme kokkausvinkit!

Kansallinen kalakeittopäivä kannustaa suomalaisia kalakeittolautasen ääreen helmikuun toisena tiistaina. Ja sehän passaa. Kalakeitto nimittäin on paitsi kukkaron ystävä, myös talvipäivän herkullinen lämmittäjä.

Kuten tuhansien järvien maalta arvata saattaa, Suomen kalakeittoperinteet hakevat vertaistaan. Kalakeittoa on syöty suomalaisissa kodeissa, kouluissa ja ravintoloissa jo vuosia.

Tuppisuuna keittoa ei ole nautittu, sillä ruoka on herättänyt myös monia kiivaita keskusteluja. Tuleeko liemen olla kermaista vai kirkasta? Kuuluuko porkkana kalakeittoon? Syntyykö paras soppa lohesta, rantakaloista vai mateesta? Olipa suosikkikalakeittosi mikä vain, yksi asia on varma. Parasta keitto on itse tehtynä.

Ei lohikeiton voittanutta

Lohikeitto on monen suosikkiruoka. Jos haluat juhlistaa kalakeittopäivää perinteitä vaalien, valitse lautasellesi kermainen kalakeitto – ja kylkeen tietenkin ruisleipää. Kokeilunhaluiselle kokille ehdotamme punaista lohikeittoa. Siinä kylmäsavulohi saa seurakseen tomaattipyreetä ja kapriksia tai mustia oliiveja.

Liemestä keitto tunnetaan

Monen maistuvan kalakeiton salaisuutena on huolella keitetty liemi. Vaikka liemen keittäminen vie hieman aikaa, lopputulos palkitsee. Lisäksi liemen keittäminen on yksi parhaista hävikin vähentäjistä, sillä liemeen sopivat niin nuupahtaneet vihannekset kuin kalanperkeetkin.

Vinkki! Voit keittää lientä kerralla kunnon satsin: kalaliemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa vielä paljon pidempään.

Keittoa joka makuun

Kaipaatko Suomen suvea tai ranskalaisen bistron tunnelmaan? Valitse keittopäivään jotain ihan uutta tai ota makumatka lomatunnelmiin. Rantakalakeitto vie ajatukset kesäisiin rantakalajuhliin ja kunnon bouillabaisse Etelä-Ranskan maisemiin. Vai haluatko fiilistellä hetkeä ihan vain tässä ja nyt? Se onnistuu talviruokien klassikolla, kermaisella madekeitolla.

Katso kaikki kalakeittoreseptimme
Herkullista kalakeittopäivää!

Mitä jos söisimme useammin yhdessä?

Hyvän arkiruoan resepti on simppeli: nopeaa, helppoa ja herkullista. Arjen kiireetkään eivät ole este, sillä parhaimmillaan monipuolinen ateria nostetaan pöytään alle puolessa tunnissa.

nopeat nälän helpottajat