Kesän herkullisin kattaus

Kesällä nautitaan lämmöstä, pitkistä valoisista illoista sekä tietenkin ihanasta kesäruoasta: grilliherkuista, itse pyydetystä kalasta, mökkiruoasta, mansikkakakusta sekä letuista. Nämä reseptit saavat hymyn huulille!

Muistatko grilliruoan huumaavan tuoksun? Entä muurinpohjapannulla rapeaksi ja pitsisen ohueksi paistetut letut? Ja se itse pyydetty kala, josta syntyi kesän paras lounas!

Koostuipa kesäsi minkälaisista hetkistä tahansa, haluamme, että voit keskittyä nauttimiseen. Siksi kokosimme yhteen reseptit, joista löydät sopivan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Mökiltä kaupunkiin ja lihasta kasviksiin. Herkullista kesää!

Suomen suosituimmat kesäruoat

Suomalaisten kesä koostuu yksinkertaisen herkullisesta ruoasta: simppelistä mökkiruoasta, uusista perunoista, kesäkeitosta ja kotimaisesta kalasta, joka pyydetään itse tai haetaan kaupan tiskiltä silloin, kun kalaonni ei suosi. Ja kun mieli tekee makeaa, herkutellaan tuoreilla marjoilla, raparperilla, jäätelöllä tai letuilla. Löytyykö näistä resepteistä oma kesäsuosikkisi?

Kesäruokaa grillistä, lettupannulta ja savustaen

Grillaus, lettujen paistaminen ja savustaminen hakevat monipuolisuudessaan vertaistaan. Grillata voi lähes mitä vain lihasta hedelmiin, letut voi täyttää suolaisella tai makealla ja vieno savun maku sopii moneen kesäiseen ruokaan.

Jäätelöä, kesäisiä juomia ja eväät retkelle

Tiesitkö, että jäätelöä pystyy valmistamaan helposti myös kotona? Eikä edes jäätelökone ole välttämätön, jos vain aikaa löytyy hieman enemmän. Ja kun jäätelön valmistumista odottelee, ehtii hyvin nauttia vaikka muutaman kesäisen juoman tai eväät luonnon helmassa.

Herkullisen kesäaamun reseptit

Lomalla on aikaa nauttia kiireettömistä aamiaisista. Nappaa tästä ideat ja vietä rauhallinen hetki vaikkapa kahvia ja voileipiä, smoothieta tai tuorepuuroa nauttien.

Marjoja ja raparperia

Mitä kesä olisikaan ilman moneen kesäiseen leivonnaiseen ja jälkiruokaan kuuluvia mustikoita, mansikoita ja raparperia? Olipa mielessäsi mansikkakakku, raparperipiirakka tai jälkiruoka mustikasta, löydät reseptit tästä.

Herkullista kesää!