Hullun hyvät jäätelökakut

Mistä syntyy kesän viilein kakku? Jäätelöstä tietenkin! Tässä ihania jäätelökakkureseptejä, jotka hurmaavat niin pienen kuin suuremmankin herkuttelijan.

Jäätelökakut ovat mitä parhaimpia kesäherkkuja. Helpoimmillaan jäätelökakku syntyy valmiista pohjasta sekä lusikointia vaille valmiista jäätelöstä. Jäätelöpallot ja koristeet vain pohjan päälle, ja kakku on valmis. Helppoa kuin mikä!

Mutta tarjoavat jäätelökakut haastettakin. Jos kaipaat mukavan viileää kesätekemistä, voit valmistaa jäätelökakkusi alusta loppuun saakka itse. Siis aina pohjasta jäätelöön ja koristeisiin saakka. Ja mikä estää muotoilemasta kakkua vähän villimpään muotoon? Lupaamme, että yksisarvisen tai muun fantasiahahmon muotoon veistetty jäätelökakku hurmaa jokaisen herkuttelijan.

Helpon jäätelökakun ohje

Jäätelökakku on monen lapsen suosikki – ja monen helppoa ja nopeaa kakkureseptiä etsivän vanhemman pelastus. Näissä jäätelökakkuresepteissä mutkia laitetaan suoriksi valmiilla jäätelöllä ja helpolla keksi- tai riisimuropohjalla. Maussa tai näyttävyydessä ei kuitenkaan säästellä, sillä tällä kertaa enemmän on enemmän!

Kun aikaa on hieman enemmän

Jos aikataulu ei ole tiukka, antavat jäätelökakut mahdollisuuksia vaikka mihin. Suklaan ystävä hurmaantuu varmasti mehevän suklaiselle browniepohjalle kasatusta jäätelökakusta, johon upotetaan paitsi reilusti jäätelöä, myös Nutellaa. Jos taas haluat napata montaa herkkua samaan lusikalliseen, on ehdoton valinta överin ihana banoffee-britajäätelökakku. Tai miksi et rakentaisi jäätelökakkua fantasiakakun muotoon? Upea yksisarviskakku vakuuttaa takuulla vaativammankin herkkusuun.

Itse tehty jäätelö kruunaa kakun

Jäätelökakun voi toki valmistaa valmiista jäätelöstä, mutta kakkuelämys nousee ihan uudelle tasolle, jos jäätelön valmistaa itse. Mökkijäätelössä ja kotijäätelöissä jäätelöpohjaan riittää vain kolme raaka-ainetta: Valio suklaa- tai kinuskikerma sekä kananmunat ja sokeri. Mukaan vielä haluamasi mausteet tai kastikkeet ja simppeli jäätelö on jäätymistä vaille valmis. Jos mieli tekee raikkaampia makuja, pyöräytä pakastimeen appelsiinilla maustettu tiikerijäätelö.

Oikaise valmiilla jäätelöllä

Valmis jäätelö on oikotie nopeampaan herkutteluun. Kun haluat keskittyä vain jäätelön lusikointiin, valitse jäätelökakkuusi nauttimista vaille valmis Valio Jäätelöfabriikki jäätelö. Maistuisiko vaikka Valio Jäätelöfabriikki suloinen sahrami tai pomminvarma salmiakkihimon sammuttaja Valio Jäätelöfabriikki salmiakkipommi? Nam!