Kymmenen helppoa kesälounasta

Etätyöpäivä, kesä ja lounas. Mitähän sitä söisi? Tässä kymmenen herkullista kesäruokaa, jotka ehdit kokata myös työn lomassa.

Lämpötilan noustessa mieli alkaa kaivata raikasta kesäruokaa: maukkaita salaatteja, herkullisia keittoja ja näppäriä yhden pannun ruokia täynnä kauden raaka-aineita. Kuulostaa ihanalta, eikö?

Jotta lounasruokien valmistus ei jäisi vain ajatuksen tasolle, valitsimme avuksesi kymmenen helppoa ja nopeaa kesäreseptiä. Täydellistä niin mökille kuin kaupunkiin.

1. Savulohi-varhaiskaalipannu

Tämän kesäisempää ruokaa saa hakea! Sujauta pannulle varhaiskaalia, sipulia, porkkanaa, babypinaattia, kylmäsavulohta sekä kapriksia. Tarjoile keitettyjen varhaisperunoiden kaverina tai herkuttele ihan sellaisenaan.

2. AURA tomaattipasta

Sykkiikö sydämesi AURA® juustolle? Täydellistä! Tämän yksinkertaisen, mutta ehkä juuri siksi niin ihanan, pastan valmistus vie vain vartin.

3. Kesäinen kalakeitto

Tämä kirkaslieminen kalakeitto maistuu kesän kasviksille ja ihanille ahvenille. Ja mikä parasta: keiton vihannekset eivät vaadi pitkää kypsennysaikaa, joten valmista tulee jo 20 minuutissa.

4. Kesäiset sieninyytit AURA juustolla

Kuka ei rakastaisi grillinyyttejä? Piilota folioon lehtikaalia, pekonia, sieniä ja AURA® juustoa. Sulje nyytit, grillaa kymmenisen minuuttia ja herkuttele.

5. Grillijuusto-pastasalaatti

Juustolla viimeistelty salaatti on täydellistä kesäruokaa: sopivan kevyttä, mutta riittävän ruokaisaa. Halutessasi voit valmistaa salaatin grillijuustoa vaille valmiiksi jo ennakkoon.

6. Kotijuusto-mustikkasalaatti

Tässä täydellinen valinta kevyttä ja raikasta lounasta kaipaavalle. Kepeä salaatti viimeistellään ihanalla mustikkavinegretillä.

7. Kesäiset kalatacot

Rapeaa kalaa, ihanaa avokadokastiketta ja raikasta tuoretomaattisalsaa. Ei uskoisi, että tämäkin ateria valmistuu vain 30 minuutissa!

8. Maalaissalaatti

Löytyykö jääkaapistasi kananmunia, keitettyjä perunoita, pekonia, kinkkua tai makkaraa? Tähän salaattiin voit mainiosti piilottaa edellisten aterioiden rippeet.

9. Panzanella eli leipäsalaatti

Tässä reseptissä kasviksiin, pekoniin ja leipäkuutioihin haetaan makua kuumalta pannulta. Kasviksista irtoava neste sitoo kokonaisuuden yhteen eikä erillistä kastiketta tarvita.

10. Kesäkeitto

Klassikko, joka ei sen suurempia esittelyjä kaipaa. Tämän reseptin jujuna on maitojauhe, joka helpottaa valmistusta silloin, kun kylmätilaa on käytössä rajallisesti.