Kirsikka kruunaa kakut, leivonnaiset ja välipalat

Tummanpunaisista, mehukkaista ja hienostuneen makuisista kirsikoista valmistuvat niin maukkaat piiraat, kakut, jälkkärit kuin välipalatkin. Katso herkulliset kirsikkareseptit!

Maket kirsikat maistuvat sellaisenaan, mutta sopivat mainiosti myös leivonnaisiin, kakkuihin ja tuorepuuroon. Kirsikan vivahteikas maku tuo leivonnaisiin juhlan tuntua.

Kirsikoita tunnetaan useita lajikkeita, mutta yleisimmät ovat hapankirsikka ja imeläkirsikka. Suomessa parhaiten menestyvät hapankirsikat, jotka ovat nimestään huolimatta herkullisen makeita.

Kirsikat ovat parhaimmillaan loppukesästä heinä- ja elokuussa. Kirsikat poimitaan kypsinä, ja ne kannattaa säilyttää kylmässä. Kirsikat eivät kestä pitkää säilytystä, joten ne on syytä herkutella mahdollisimman nopeasti. Jos sato on runsas, voi kirsikoista valmistaa hilloa tai tuoremehua.

Kirsikkasesongin ulkopuolella makuun pääsee cocktailkirsikoilla sekä valmiiksi maustetuilla leivonta- ja välipalatuotteilla.

Kirsikkakakut ja leivonnaiset

Kirsikka kruunaa monet kakut, mutta suklaan kera kirsikan maku pääsee uusiin sfääreihin. Kokeile vaikkapa schwarzwaldin kakkua, pähkinäsuklaista kirsikkakääretorttua tai suklaista kirsikkakakkua.

Kirsikka maistuu myös marenkisissa britaruuduissa ja kirsikkajäädykkeessä. Tuoreet kirsikat koristavat somasti vaaleanpunaisia kirsikkakakkuja, kun taas mantelikuorrutteisessa toscakakussa kokonaiset kirsikat piiloutuvat kakun sisään. Kirsikkahillo ja Valion maustettu rahka kirsikka pitävät huolen, että kirsikkaleivokset onnistuvat ympäri vuoden.

Katso lisää kirsikkareseptejä

Kirsikkavälipaloja ja -jälkiruokia

Kirsikka sopii mainiosti myös välipaloihin. Helpot kirsikkaherkut valmistuvat jogurtista ja kirsikkahillosta, tuoreet tai pakastekirsikat tuovat välipalaan kauniin syvän värin. Kirsikkatuorepuuro ja jäätelömäiset kirsikkapuikot ovat erinomaisia välipaloja, sillä ne voi tehdä etukäteen kylmään odottamaan nälkää.

Katso lisää kirsikkareseptejä

Kirsikan makua helposti

Kirsikkasesonkia ei aina malta odottaa. Kirsikalla maustettu rahka, jogurtti ja kaurapohjainen gurtti pelastavat pahimmassa kirsikkahimossa.

Raaka-aine
Kesä maistuu mansikalta
Raaka-aine
Monipuolinen mustikka
Raaka-aine
Valloittavat vadelmat