Herkutteletko mieluiten perinteisillä laskiaispullilla vai onko intohimonasi kokeilla uusia makuja – tai kenties muotoja? Listasimme sesongin parhaat reseptit pullakakusta trendikkäisiin maritozzeihin.
Laskiaispullat ovat täydellinen esimerkki helposti tuunattavasta leivonnaisesta. Kokeile perinteisten laskiaispullatäytteiden lisäksi kinuskikermaa, viipaloi pullien väliin banaania tai leivo isommalle porukalle riittävä laskiaispullakakku. Minkä reseptin valitsetkin, itse leivotut laskiaispullat maistuvat taatusti parhaalle.
Mäenlaskupäivän kruunaa herkullinen laskiaispulla kermavaahdon ja hillon tai mantelimassan kera. Tee taikina valmiiksi ja jätä se kohoamaan pulkkamäen ajaksi. Sisälle on ihana palata lämmittelemään, kun pian on luvassa tuoretta laskiaispullaa.
Maritozzit eli roomalaiset kermapullat ovat yksinkertaisen ihania. Taikinassa maistuu vienosti sitruuna, ja täytteeksi tulee kuohkea vaniljavaahto. Jos kaipaat lisämakua, sipaise kerman alle hilloa, mantelimassaa tai pistaasitahnaa.
Nämä pullat ovat jokaisen banoffeen ystävän valinta. Korvaa hillo Valio kinuskikreemillä, pilko päälle banaania ja viimeistele kermavaahdolla. Herkullista!
Laskiaispullan suklaa- ja kinuskiversiot sopivat todellisille makean ystäville. Pyöräytä pehmeät pullat, paista ja halkaise keskeltä. Sujauta täytteeksi vatkattua kinuskikermaa tai suklaasta ja kermasta vatkattu suklainen kermavaahto. Herkuttele ystävien kanssa – jaettu ilo on paras ilo.
Yksi jättimäinen laskiaispulla täyttää useamman syöjän makeanhimon. Laskiaispullakakku syntyy perinteisellä laskiaispullaohjeella. Kakun täytteessä komeilevat perinteisen mantelimassan lisäksi kinuskituorejuusto ja kuohukerma.
Vegaaniset laskiaispullat on helppo valmistaa vaihtamalla maito kaurajuomaan ja voi ruokaöljyyn. Kermatäyte onnistuu Valion kasvispohjaisella vispituotteella ja pullan voiteluun voit käyttää kaurajuomaa. Valitse täyte makusi mukaan ja nauti pulkkamäen jälkeen lämpimän kaakaon kera.
Laskiaispullaritarit ovat ihanan helppo laskiaisherkku. Siivuta pohjaksi pala pullapitkoa, paista pannulla ja koristele lempitäytteilläsi. Jos herkuttelet laskiaispullaritareilla laskiaistiistaina, voit käyttää pohjana sunnuntaina leivottuja laskiaispullia. Maitoon dipattu ja voissa paistettu pulla nousee taas ihan uudelle tasolle.
Täydellisen pehmeät laskiaispullat valmistuvat myös gluteenittomana, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja riisijauhoihin, ja lisäät psylliumia tuomaan ryhtiä taikinaan. Gluteenittomat pullat kohotetaan vasta valmiiksi muotoiltuna. Paista, täytä ja nauti.