Kolottaako kakkuhammasta? Tässä 5 + 1 parasta kesäkakkua

Britakakku, mansikkakakku, pavlova. Vai ehkä sittenkin mustikkajuustokakku? Kesän kahvipöytiin sopivissa kakuissa riittää valinnanvaraa. Tässä 5 + 1 kesäistä kakkua, jotka sopivat lusikoitavaksi niin juhlissa kuin ihan tavallisena tiistaina.

1. Mansikkabrita

Tämä kakku on kesäjuhlien todellinen klassikko. Eikä ihme. Makeat mansikat, pehmoinen kakkupohja ja rapea marenki luovat yhdessä makunystyröitä hivelevän liiton, joka ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. Tätä on leivottava vähintään kerran kesässä!

2. Mansikkakakku

Jos mansikkabrita oli klassikko, niin on tämäkin. Tällä reseptillä valmistettua mansikkakakkua on kehuttu ”maultaan aivan erinomaiseksi”. Testaa, oletko samaa mieltä.

3. Mustikkajuustokakku

Tämä kaunokainen taipuu moneen: voit marmoroida täytteen, kuten kuvassa, tai sekoittaa mustikkasoseen ja tuorejuuston keskenään, jolloin kakusta tulee kauniin violetti. Juhlien ja viikonloppujen lisäksi mustikkajuustokakku on oiva valinta kansainvälisen juustokakkupäivän (30.7.) herkkuhetkiin.

4. Mansikkajuustokakku

Suomalaiset ovat juustokakkukansaa, joten listalle mahtuu toinen juustokakku, tällä kertaa mansikoista. Ja mansikoitahan tässä kakussa ei säästellä. Niitä nimittäin löytyy sekä kakun reunoilta että makuraitoina kakun sisältä ja päältä.

5. Brita-juustokakku

Britakakku, mansikkakakku vai juustokakku? Nyt ei tarvitse valita! Tämä kolmen suosikkiherkun yhdistelmä on niin hyvää, että kakun loputtua tekee mieli nuolla myös lautanen. Jos tiedossa on juhlat, voi kakun leipoa mainiosti jo edellisenä päivänä.

+1 puutarhapavlova

Kuka voisi vastustaa pavlovaa? Tämä ihastuttavan kepeä puutarhapavlova on hieman rajatapaus kakkujen seurassa. Pavlovan maku on kuitenkin niin herkullinen, että se lunastaa takuulla paikkansa sekä kahvipöydässä että jälkiruokana.

Katso lisää kakkuja
Leivonta
Juustokakku joka makuun
Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Sesonki
Hullun hyvät jäätelökakut