Seitsemän jälkiruokaa, jotka valmistuvat ilman uunia

Leipomuksia ja jälkiruokaa ilman uunia – mahdoton tehtävä? Ei todellakaan! Uunitta voit tehdä niin kakkuja, jäädykkeitä, jäätelöitä kuin mousseja. Kokosimme seitsemän ihanaa jälkiruokaa, jotka valmistat ilman uunin lämpöä.

Aina ei viitsi lämmittää uunia, mutta jälkiruoka maistuisi silti – kesäkuumalla, sähköä säästäessä tai vaikka uunittomalla mökillä. Kokosimme seitsemän suosikkia uunittomista jälkiruoista. Osan valmistaminen vaatii jäädyttämistä, osa valmistuu hetkessä. Jos makeannälkä on äkillinen, kokeile nopeista nopeinta mukikakkua.

1. Mikrokakku eli mukikakku

Tämä on todellisten hätätilanteiden kakku – vain sekoitus ja reilu minuutti mikrossa riittää. Muutamasta raaka-aineesta syntyy pehmeä muffinimainen pikakakku, jota voit tarjoilla yllätysvieraille tai nauttia itseksesi illan piristykseksi. Jos haluat vaihtelua, mausta mukikakku suklaalla tai marjoilla.

2. Korvapuustijäätelö

Jos luulit, että jäätelön tekeminen on hankalaa ja siihen tarvitsee erityisiä laitteita, ei hätää – näin ei onneksi ole. Omatekoiseen jäätelöön tarvitset vain Valio kanelikreemiä, kuohukermaa, kardemummaa sekä vatkaimen. Vaahdota, pakasta, anna sulaa hetki ennen tarjoilua ja nauti.

3. Suklaamousse

Mousse maistuu aina, vaikka jälkiruokana tai ihan vain sohvalla viltin syleilyssä. Jos olet kutsunut ystäviä syömään, voit tehdä moussen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Tämä mousse on sieltä herkullisimmasta ja helpoimmasta päästä, sillä raaka-aineita on vain kaksi: kerma ja taloussuklaa.

4. Kinuski-maapähkinäjuustokakku

Haluatko juhlavan kakun ilman uunia? Kokeile kinuski-maapähkinäjuustokakkua, jossa maistuu ihanasti maapähkinä keksipohjasta täytteeseen asti. Täyte sekoitetaan maapähkinävoista, kinuskisesta tuorejuustosta ja vispikermasta, ja koko komeus saa levätä jääkaapissa yön yli. Koristele oman mielen mukaan vaikka syötävillä kukilla, karkeilla, marjoilla tai pähkinärouheella.

5. Suklaakahvijäädyke

Suklaakahvijäädykkeeseen tarvitsee vain muutaman raaka-aineen, ja silti tuloksena on koukuttavan hyvä ja koristeellinen jäädykekakku. Pohja vatkataan kinuskikermasta, maustetusta rahkasta ja kaakaojauheesta, ja jäädyttämisen jälkeen kakku koristellaan suklaisella kermavaahdolla.

6. Luumuinen tiramisu

Erityisesti loppuvuoteen sopiva tiramisu saa makua luumulta ja kanelilta maistuvasta rahkasta. Ohje on erittäin helppo, sillä jos osaat vatkata, osaat tehdä tämän tiramisun. Kahvissa kastetut savoiardi-keksit saavat päälleen vatkatusta kermasta ja rahkasta tehdyn hunnun, ja kerroksen päälle kasataan vielä toinen samanlainen. Sitten tarvitsee enää antaa tiramisun maustua viileässä noin tunnin verran.

7. Lakka panna cotta

Panna cotta on varma valinta, kun tarvitaan helppo jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi etukäteen. Panna cottan pohjaksi keitetään helppo kinuski kuohukermasta ja fariinisokerista, ja kinuskin sekaan lisätään lakalla maustettu rahkaa. Anna panna cottan jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, koristele lakkahillolla ja tarjoile.

Leivonta
Edulliset leivonnaiset
Leivonta
Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille
Leivonta
Helpot leivonnaiset keittiön perusraaka-aineista