Tekeekö mieli omenapiirakkaa? Tässä kuusi suosikkireseptiä

Sopivan mehevä, kunnolla kanelinen ja päällä rousketta muruseoksesta tai manteleista. Siinä kolme asiaa, jotka löytyvät omaan makuuni parhaiten sopivasta omenapiirakasta. Ehkäpä joku näistä piirakoista saa sinutkin toteamaan: ”tässä se on, maailman paras omenapiirakka”.

1. Helppo omenapiirakka

Tämä omenapiirakan luottoresepti kannattaa pistää talteen. Ohjeella leivottu omenapiirakka nimittäin on juuri sitä, mitä piirakalta tavallisesti toivotaan: helppo, nopea ja uskomattoman herkullinen.

2. Pellin täydeltä piirakkaa

Istahtaako kahvipöytään suurempi seurue? Tällä reseptillä leivot pellillisen herkullista omenapiirakkaa helposti ilman vaahdottamista ja vatkaamista. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä, joten voit leipoa sen valmiiksi jo ennakkoon.

3. Gluteeniton omenapiirakka

Mehevä piirakkapohja, omenoiden alle kätkeytyvä vaniljainen täyte sekä pinnalla rouskuvat mantelit tekevät tästä piirakasta vastustamattoman hyvän. Tai oikeastaan ”aivan järjettömän hyvän”, kuten eräs kotikokkaaja reseptiä kommentoi.

4. Nopea omenapiirakka hieman oikaisten

Iskikö omenapiirakkahimo aivan yllättäen? Ei huolta! Tällä vain seitsemän raaka-aineen reseptillä omenapiirakka on valmis herkuteltavaksi alle kolmessa vartissa. Ai mitenkö? Kun perinteisen piirakkapohjan korvaa valmiilla croissant-taikinalla, saa piirakan uuniin 15 minuutissa.

5. Omenapiirakka AURA® juuston ystävälle

Jos rakastat AURA® juustoa, rakastat tätä. Tämän omenapiirakan salaisuus on makean ja suolaisen herkullinen liitto, joka syntyy mehevästä omenapiirakasta, suolaisesta AURA® juustosta, paahdetuista pekaanipähkinöistä ja lorauksesta juoksevaa hunajaa. Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?

6. Apple Pie eli amerikkalainen omenapiirakka

Tämä periamerikkalainen omenapiirakka tuo mieleen rapakon takana odottavat kahvilat. Piirakan taikinakuoren alta paljastuva runsas omenatäyte maustetaan tutulla kanelilla sekä yllättävällä muskottipähkinällä.

Leivonta
Makea piirakka maistuu aina
Sesonki
Nautitaan kotimaisesta sadosta
Raaka-aine
Ihanat omenareseptit