”Huippuhyvä jälkiruokakakku” – listasimme seitsemän suklaakakkujen suosikkia

Suklaakakku on täydellinen pari kahville ja kruunu herkulliselle illalliselle. Eikä haittaa, vaikka suklaahimo iskisi kesken arki-illan: kun valitset mutakakun, lusikoimaan pääsee jo alle tunnissa.

Mehevää, tuhtia ja syntisen suklaista. Näihin toinen toistaan herkullisempiin suklaakakkuihin on helppo ihastua aina vain uudestaan ja uudestaan.

1. Mutakakku

Helppoakin helpompi mutakakku on lunastanut paikkansa monen suklaanystävän luottokakkuna. Mutakakkua paistetaan vain 20 minuuttia ja se on parhaimmillaan lämpimänä. Siksi herkuttelemaan pääsee halutessaan hyvinkin nopeasti. Muista, että kakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, jopa valuvaksi.

2. Suklaatäytekakku

Täytekakku on oiva valinta juhlaan kuin juhlaan. Tämän erityisesti aikuiseen makuun sopivan kakun erikoisuutena on maustetusta rahkasta valmistettu kreemi, joka tuo kakkuun hienostuneen kermaliköörin ja kahvin maun. Halutessasi voit helpottaa juhlavalmisteluja ja leipoa kakkupohjat jo hyvissä ajoin ennen tarjoilupäivää.

3. Kinder-kakku

Tämä komea Kinder-suklaamunilla ja -patukoilla koristeltu kakku on gluteeniton ja uskomattoman herkullinen. Näyttävä kakku hurmaa herkuttelijansa ympäri vuoden, mutta erityisen hyvä valinta se on suklaamunien parhaana sesonkina, pääsiäisenä.

4. Suklaamoussekakku

Rakastatko suklaamoussea? Siinä tapauksessa tämä mehevän suklaapohjan ja ilmavan moussen yhdistävä kakku on kuin tehty sinulle. Neljänneskilo suklaata hyydyttää moussen sen verran tehokkaasti, ettei liivatetta tarvita.

5. Punajuuri-suklaakakku

Tästä kakusta ei mehevyyttä ja makua puutu. Eikä kyllä suklaatakaan, sillä sitä uppoaa kakkuun peräti 400 grammaa. Yksinkertaisesti ”huippuhyvä jälkiruokakakku”, kuten eräs reseptiä testannut kommentoi.

6. Jaffa-kakku

Tummaa suklaata, makeaa appelsiinimarmeladia ja herkullista mantelikakkupohjaa. Tällä makutriolla ei voi mennä metsään! Halutessasi voit paistaa kakkupohjan myös helposti uunipellillä.

7. Suklaakuivakakku

Riittoisat, pitkään säilyvät ja pakastusta hyvin kestävät kuivakakut ovat täydellisiä vierasvaroja ja juhlatarjottavia. Taikinaan piilotetut suklaahiput tuovat kakkuun mukavaa suutuntumaa.

Ruokavinkit
Suklaan sulatus ja temperointi
Leivonta
Suklaa sulattaa sydämet
Ruokavinkit
Näin onnistut: Kinuskikissan suklaamosaiikkikakku