Kahden herkun taktiikalla – listasimme viisi parasta karkkileivonnaista

Suklaata, lakritsia ja fudgea. Karkkikakku tai -leivonnainen sopii loistavasti lastenjuhliin, mutta valinnanvaraa löytyy myös aikuisempaan makuun. Joko olet kokeillut näitä reseptejä?

Trendikkäät karkkileivonnaiset tarjoavat jokaiselle jotakin. Jos rakastat suklaata, leivo ihastuttava Daim-juustokakku tai kääräise kokoon pitkulainen Pätkis-kakku. Helppoa karkkileivonnaista kaipaavalle taas sopii vaivattomasti valmistuvat lakritsimokkapalat, joissa lakritsi maistuu aina pohjasta koristeisiin.

1. Daim-juustokakku

Kun maut ovat kohdillaan, pystyy näyttävän karkkikakun raaka-aineet laskemaan vaivatta kahden käden sormilla. Tämän todistaa superherkullinen Daim-juustokakku, jonka valmistukseen riittää voi, keksit, kuohukerma, liivatelehdet, tuorejuusto, maito ja Daim-suklaapatukat. Päälle vielä reippaasti valmista kinuskikastiketta sekä rouskuvaa Daimia – ja ei muuta kuin herkuttelemaan.

2. Pätkis-kakku

Tämä herkullisen mehevä kakku lainaa makunsa ja ulkonäkönsä suositulta Pätkis-suklaapatukalta. Kakku rullataan kääretorttupohjasta ilman sen kummempia kikkailuja, joten herkun valmistus onnistuu myös leivonnan ensikertalaisilta.

3. Jäätelökakkuräjähdys

Juuri sopivasti överi. Näin voisi kuvailla kakkua, joka kätkee sisäänsä niin rapeita keksejä, viileää jäätelöä, värikkäitä makeisia kuin tuoreita mansikoitakin. Täydellinen valinta jokaiselle, jonka mielestä enemmän on todellakin enemmän.

4. Irish cream suklaakakku

Tämän aikuiseen makuun sopivan kakun erikoisuutena on kreemi, joka luottaa kermaliköörin ja kahvin makuihin. Kun asettelet fudge-koristelut reunaa kiertävän kranssin muotoon, riittävät ne takuulla jokaiseen palaan.

5. Lakritsimokkapalat

Nämä mokkapalat katoavat parempiin suihin alta aikayksikön – ainakin, jos pidät lakritsista. Lakritsia nimittäin löytyy reippaasti niin leivonnaisen pohjasta, kuorrutteesta kuin koristelustakin. Ripaus raastettua sitruunankuorta tuo peltikakkuun mukavaa raikkautta.

Katso lisää kakkuja
Leivonta
Juustokakku joka makuun
Leivonta
Koristele kakku karkein
Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan