MasterChef 2020

Syksyllä kokataan kilpaa MasterChefissä

Odotettu ruokaohjelma MasterChef 2020 käynnistyy 1.9. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin.

Ohjelman tuomarikolmikon muodostavat Kari Aihinen, Tomi Björck ja Sikke Sumari. Vierailevana tuomarina nähdään myös Valio Food Solutionsin leipomokonsultti, kondiittorimestari Mika Parviainen.

Tällä kaudella ohjelmassa kisaavat ammattilaiset, joten kondiittorimestari Mika Parviainen halusi tarjota kilpailijoille tehtävässään riittävästi haastetta:

– Annoin kilpailijoille tehtäväksi toteuttaa täytekakun, jossa on paljon kerroksia, näyttävä kuorrutus ja jonka tekemisessä täytyy hallita useita tekniikoita. Varmasti suurin haaste kilpailijoille oli aikataulutus. Tässä jaksossa menestyivät näppärimmät ja nopeimmat – vertasipa joku tehtävää urheilusuoritukseenkin!, Mika kertoo.

Ideoita myös kotikokeille

Valio on mukana yhteistyökumppanina etsimässä ruokaosaajien seuraavaa tähteä.

– MasterChef-formaatilla on oma laaja fanijoukkonsa, ja moni etsii ruokaohjelmasta ideoita, inspiraatiota ja tekniikoita myös omaan kotikokkailuunsa. Ideat on astetta helpompi toteuttaa, kun raaka-aineet ovat hyvin saatavilla. Ohjelman suomiversiossa suositaankin laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita, kertoo ohjelmayhteistyöstä Valiolla vastaava markkinointipäällikkö Mari Wardi.

Masterchefiä pääsee seuraamaan 1.9. alkaen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaisin klo 20.

Jakson 14 reseptit

MasterChefin finaalissa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu, jota he voisivat tarjoilla omassa ravintolassaan.

Jakson 13 reseptit

MasterChefin semifinaali starttaa tehtävällä, jossa kilpailijat saavat parannella aiemmin kisassa tekemiään annoksia. Painetehtävässä mysteeriboxista paljastui kaikille sama raaaka-aine: lakka eli hilla.

Jakson 12 reseptit

MasterChefin 12. jaksossa kilpailijat uudistivat klassikkoannoksia, jotka jaettiin veitsenvedolla. Parhaat pääruoat loihtineet pääsivät turvaan ja heikoimmin pärjänneet joutuivat painetehtävässä valmistamaan sopivat alku- ja jälkiruoan omille pääruoilleen.

Jakson 11 reseptit

MasterChefin 11. jaksossa kilpailijat saivat vastaansa kolmen kierroksen painetehtävän, jossa tehtävänä oli valmistaa annos kultaotsa-ahvenesta. Tehtävään sisältyi kuitenkin koukku: kukin kilpailija sai käyttöönsä vain yhden kalan, jota heidän täytyi säästellä, jotta se riitti mahdollisesti kaikille kolmelle kierrokselle. Näillä annoksilla päästiin turvaan ja mukaan finaalinelikkoon.

Jakson 10 reseptit

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä.

Jakson 9 resepti

Kilpailijat tekivät toisinnon Valio Food Solutionsin leipomokonsultti ja kondiittorimestari Mika Parviaisen suunnittelemasta ja valmistamasta kakusta.

Jakson 7 reseptit

MasterChefin seitsemännessä jaksossa kilpailijat jaettiin kahteen joukkueeseen, joiden tehtävänä oli luoda Malmgårdin kartanoon sopiva menukokonaisuus.

Jakson 5 reseptit

MasterChefin viidennessä jaksossa painekisaan joutuneet kisaajat loihtivat mysteeriboksista paljastuneista hävikkiruoka-aineksista annoksen.

Jakson 4 reseptit

MasterChefin neljännessä jaksossa joukkueet kisaavat joukkueviestissä. Joukkueet vierailevat K-Supermarketissa, jonka jälkeen kilpailijat palaavat takaisin kisakeittiöön ja valmistavat yhden annoksen kommunikoimatta keskenään.

Jakson 3 reseptit

MasterChefin kolmannessa jaksossa taitotehtävän pääraaka-aineeksi paljastui kananmuna.

Jakson 2 reseptit

MasterChef 2020 toisessa jaksossa oli legendaarinen Mysteeribox-tehtävä.

Jakson 1 reseptit

MasterChef 2020 ensimmäisessä jaksossa tehtävänä oli loihtia annos, joka kertoo makumuistosta ja siitä, mistä kokki on saanut intohimonsa ruoan valmistukseen.