– Olen unelma-ammatissani. Leipomokonsultilla ei kahta samanlaista työpäivää tai -viikkoa ole. Haluan tarjota asiakkaille tekniikoita, uusia ideoita ja inspiraatiota.
Raaka-aineiden laatu on leipomisessa aina onnistumisen edellytys. Mika seisookin ylpeydellä Valion laadukkaiden tuotteiden takana:
– Voin, kerman, hillojen sekä erilaisten täytteiden laadun täytyy olla tasaisen varmaa ja muidenkin ominaisuuksien kunnossa, jotta niitä voi käyttää teollisessa mittakaavassa. Voi ja kerma tuovat rakennetta, makua ja herkullisuutta leivontaan.
Ideoita ja inspiraatiota Mika saa Valion uusista tuotteista ja lisäksi matkustaen ja maistellen. Viime aikoina mielikuvitusta on ruokkinut yhä useammin Instagram, Pinterest ja YouTube.
– Kuvavirtaa katsellessa jokin trendikäs raaka-aine saattaa mielessä yhdistyä tekniikkaan tavalla, jossa lopputulos on yllätys itsellekin. Joskus taas vaaditaan rohkeutta, tietoa ja heittäytymistä, että löytää toimivat makuyhdistelmät ja rakenteet, jotka sopivat myös erityisruokavaliota noudattaville. Mutta itseään on hyvä haastaa säännöllisesti!