Aika palata MasterChef-keittiöön

Rakastetun ruokaohjelman tiistaina 15.2. käynnistyvä uusi kausi tarjoaa jälleen paljon jännitettävää, kun kilpailijat havittelevat MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10 000 euron rahapalkintoa. Valio on ohjelman ohjelmayhteistyökumppani.

Viime MasterChef-kaudella keittiössä kisasivat julkisuudesta tutut henkilöt, mutta tällä kertaa taitojaan pääsevät näyttämään kotikokkaajat. Kauden aikana kilpailijat kisaavat toisiaan vastaan paitsi yksilötehtävissä, myös pari- ja joukkuehaasteissa.

Jo legendaariseksi muodostuneista MasterChef-tehtävistä luvassa on muun muassa mysteeriboksi-tehtäviä, raaka-aineiden tunnistamista, annosten toisintamista sekä kakkuhaaste.

Tuomareina kova kolmikko

Uusi kausi tuo muutoksia myös tuomaristoon. Viime MasterChef-kaudella tutuksi tullut Kari ”Kape” Aihinen saa rinnalleen kaksi uutta ruokamaailman huippunimeä: Henri Alénin ja Helena Puolakan.

Yhdessä kolmikko luotsaa kilpailijoita entistä parempiin suorituksiin vankalla kokemuksella. Alén pyörittää kolmea huippuravintolaa: Murua ja Ultimaa sekä juuri ensimmäisen Michelin-tähtensä saanutta Finnjäveliä. Kahdenkymmenen vuoden ajan Euroopan tähtiravintoloissa oppia ottanut Puolakka puolestaan tunnetaan legendaarisen ravintola Savoyn keittiömestarina. Myös monille suomalaisille lukuista ruokaohjelmista tutuksi tullut Aihinen luotsaa kahta ravintolaa: Rosteria Turussa ja Versionia Helsingissä.

Tuomarikolmikon lisäksi kaudella nähdään myös muita ruoka-alan huippunimiä, kun keittiössä vierailevat keittiömestari Tommi Tuominen, ravintola Noman testikeittiössä työskentelevä Toni Toivanen sekä tähtikokki Michael Björklund.

Laadukkaat tuotteet varmistavat onnistuneen lopputuloksen

Valio näkyy uudella MasterChef-kaudella monin tavoin, aina tuotteista markkinointiin.

”MasterChefissä on mukana Valion laadukkaat ruoanvalmistustuotteet. Tuotesijoittelun lisäksi brändätyt ohjelmayhteistyötunnisteet näkyvät mainostauoilla sekä TV:n että suoratoistopalvelun puolella.”, kertoo Valion ruoanvalmistustuotteiden markkinoinnista vastaava markkinointipäällikkö Mari Wardi.

Kilpailijoiden parhaiksi arvostellut reseptit julkaistaan tämän sivun loppuun aina TV-esityksen jälkeen, joten MasterChef-tason ruokia pääsee kokkaamaan helposti myös omassa keittiössä. Lisäksi ohjelma rantautuu Valion omiin kanaviin, uutiskirjeistä sosiaaliseen mediaan.

MasterChef Suomi 2022 starttaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Ohjelmasta esitetään kahdella ensimmäisellä viikolla tuplajaksot, joten tarjolla on heti paljon katsottavaa. Lisäksi jännittävää finaalia lukuun ottamatta seuraavan viikon jakson voi katsoa mtv-palvelusta jo viikon ennakkoon.

Jakso 1

MasterChef-kauden ensimmäisenä tehtävänä oli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Jakso 2

MasterChef-kauden toisessa tehtävässä kisailtiin mysteeriboksihaasteessa.

Jakso 3

MasterChefin kolmas jakso käynnistyi pikatehtävällä, jossa valmistettiin tartar-annos 30 minuutissa. Kuuden parhaan annoksen tekijät pääsivät turvaan painetehtävältä.

Jakso 4

Neljännen jakson teemana oli ”Inspiroidu Italiasta”. Tuomarit valitsivat neljä parasta annosta, joiden tekijät ovat turvassa seuraavalta painetehtävältä.

Jakso 5

MasterChefin viidennen jakson painetehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka.

Jakso 7

MasterChefin seitsemännen jakson painetehtävässä valmistettiin annokset tuomareiden valitsemista makupareista.

Jakso 8

MasterChefin kahdeksannessa jaksossa laitettiin ruokaa mansikoista. Yllätyspainetehtävän ensimmäisen kierroksen kolme parasta annosta valmistivat Petra V. Teemu V. ja Jenny.

Jakso 9

MasterChefin yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsivät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Jakso 10

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kokattiin lounasta aineksista, jotka löytyvät lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä.

Jakso 11

MasterChefin yhdennessätoista jaksossa kilpailtiin mysteeriboksihaasteessa, joka oli samalla myös painetehtävä. Kilpailijoilla oli käytössään 90 minuuttia kokkausaikaa, ja sen sai jakaa haluamallaan tavalla kahden kierroksen kesken. Ensimmäiseltä kierrokselta pääsi turvaan kolme parasta annosta.

Jakso 12

MasterChefin kahdennessatoista jaksossa kilpailtiin pareina vegaanihaasteessa. Keltaisen joukkueen Olli ja Petra V. kokkasivat mango sticky riisiä ja kurpitsaa aasialaisittain.

Jakso 13

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailtiin immuniteettipinssistä kokkaamalla ammattilaista vastaan. Petra V. voitti pinssin valmistamalla kyyhkyä, paahdettua maa-artisokkaa, pikkelöityjä kantarelleja, perunaa ja ricottaa.

Jakso 14

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa samalla kertaa yksi voileipäkakku sekä yksi makea kakku.

Jakso 15

MasterChefin viidennessätoista jaksossa kokattiin elokuvallisia annoksia. Tehtävän parhaana annoksena palkittiin Ollin Dracula dome.

Jakso 16

Jaksossa 16 tehtävänä oli valmistaa annos, jossa oli vähintään yksi venyvä tai valuva elementti. Tehtävän voittanut Santtu kokkasi skotlantilaisia munia ja mausteista majoneesia.

Jakso 17

Tällä kertaa MasterChef-keittiössä oli tehtävänä valmistaa rohkea ja kokeileva annos, jonka päätähtenä komeili yksi raaka-aine kahdella eri tavalla valmistettuna. Tehtävän voittanut Santtu kokkasi paistettua kampasimpukkaa, kampasimpukan mätiä, koji-merikoralli-beurre blancia, tomaatti-koji consomméa ja merisiilin mätiä.

Jakso 18

Kilpailun kolmanneksi viimeisessä jaksossa MasterChef-annoksiin haettiin inspiraatiota Ahvenanmaalta. Tehtävän voittanut Petra V. kokkasi lampaan satulaa, peruna- ja maissipyrettä, rosmariinikaramellia sekä valkosipuli confitiä.

Jakso 19

Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valita itselleen tärkeä juhla ja kokata pidot kolmelle hengelle. Tehtävän voittanut Olli valmisti lampaan viulua, paahdettuja uunijuureksia, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakkaa, pannacottaa ja aprikoosihilloa.

Jakso 20

Kauden viimeisessä jaksossa ympyrä sulkeutui, kun finaalikaksikko pääsi valmistamaan oman ruokakirjansa viimeiset annokset. Tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu.

Voittajaksi itsensä taistellut Petra tarjoili alkuruokasi kampasimpukkatartaria marinoidulla merikorallilla, muikunmädillä, avokado-wasabikreemillä ja appelsiini-inkivääri-soija-mirinkastikkeella. Pääruoaksi Petra valmisti kampela ballotinea, kukkakaalia kahdella tapaa sekä miso-appelsiinikastiketta, ja jälkiruoaksi punaisen Geishan, joka sisälsi mansikkasorbettia, piimäkakkua, misokaramellia ja hasselpähkinäpraliinia.

Valiojengi
Mika Parviainen MasterChef-tuomarina