Julkkisten tähdittämä MasterChef VIP kilpailtiin keväällä 2021. Valio oli mukana mestarikokin metsästyksessä.
Keväällä 2021 MasterChefin himoitusta tittelistä kisasi joukko tunnettuja suomalaisia.
Mukana olivat kirjailija Max Seeck, artisti Seksikäs-Suklaa, Radio Novan suosikkijuontaja Minna Kuukka, näyttelijä Olga Temonen, tubetähti Miska Haakana, toimittaja Anna Perho, remonttipiiskuri Perttu Sirviö, Salatut elämät -tähti Jarmo Koski, Teflon Brothers -yhtyeen Voli sekä mediapersoona Joel Harkimo.
MasterChef -tuomaristoon kuuluivat Kari Aihinen, Tomi Björck ja Sikke Sumari.
Kolmikko tunnetaan ravintoloistaan, keittokirjoistaan sekä rautaisesta ammatitaidostaan niin keittiössä kuin televisionkin puolella.
MasterChef VIP -julkkisversiossa monen kisaajan meriitit löytyvät aivan muualta kuin keittiöstä.
– On kiinnostavaa nähdä, miten tunnetut suomalaiset pärjäävät paineen alla MasterChefin legendaarisessa keittiössä. Uskon, että he heittäytyvät täysillä mukaan ja ohjelmasta voi löytää ideoita, inspiraatiota ja tekniikoita myös omaan kotikeittiöön, vinkkaa ohjelmayhteistyöstä Valiolla vastaava markkinointipäällikkö Mari Wardi.
Ruoassa laatu lähtee aina raaka-aineesta. Valio on mukana yhteistyökumppanina ja ohjelmassa nähdäänkin monia tuttuja tuotteita kylmähyllystä.
MasterChefin 9. jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa annokset mysteeriboxista paljastuneista perunoista.
Kahdeksannessa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa ohjeiden mukaisesti voitaikina. Lisäksi kilpailijat valmistivat vapaavalintaiset täytteet suolaisiin ja makeisiin voitaikinaleivonnaisin.
Seitsemännessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista mieleisensä hampurilainen.
Kuudennen jakson painetehtävässä kilpailijat saivat valita haluamansa raaka-ainekorit, mutta samalla menettivät vaihtokauppana kokkausaikaa.
Kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa bouillabaisse ruokavaraston raaka-aineista.
Toisen jakson tehtävänä oli valmistaa annos tuomareiden suosikkiraaka-aineista.
MasterChef VIP ensimmäisessä jaksossa kilpailijat saivat tehtäväkseen valmistaa annoksen, jota voisivat syödä autiolla saarella joka päivä loppuelämänsä ajan.