Naistenpäivä 2023

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan 8. maaliskuuta. Katso herkulliset naistenpäivän reseptit ja juhlista elämäsi naisia pienellä hemmottelulla, kuten kukilla ja kuohuvan seuraksi sopivilla makeilla ja suolaisilla herkuilla!

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty maailmalla jo yli sata vuotta ja Suomessakin vuosikymmeniä. Naistenpäivän tavoitteena on paitsi sukupuolten välinen tasa-arvo, myös naisten keskinäinen tasa-arvo. Ei siis väliä, onko elämäsi nainen vaimo, tyttöystävä, äiti, kaveri, anoppi vai sinä itse. Naiset ovat pienen hemmottelunsa ansainneet.

Makeita naistenpäivän leivonnaisia

Harva nainen voi vastustaa suklaata ja kinuskia. Kokosimme tähän suussasulavan hyvät suosikkimme sekä pari hieman raikkaampaa makeaa. Maistuisiko elämäsi naiselle vaikkapa pätkiskakku, banoffeekääretorttu, sitruuna-kinuskijuustokakku tai mutakakkutäytekakku?

Kuohuviinin suolaiset seuralaiset

Naistenpäivänä kuohuviinin kanssa voi tarjota monenlaista pikkusuolaista: blinejä, suolaista piirakkaa, fondueta tai vaikkapa suolaista kääretorttua. Jos aikaa on vähän, pyöräytä herkullinen lohimousse ja sipaise sitä saaristolaisnapin päälle. Helppoa, mutta niin hyvää.

Juustot tärkeisiin hetkiin

Pieni herkutteluhetki ei vaadi tuntien uurastusta keittiössä. Kokoa tarjottimelle juustoja ja valmiiksi mietittyjä makupareja, kuten kinuskia, tahinia ja lakritsia. Jos hetki kaipaa pientä lisäromantiikkaa, kokoa naistenpäivän juustotarjotin sydämen muotoon. Herkullisia hetkiä!

Ihanaa naistenpäivää!