Valio toteuttaa yhteistyössä ruokavaikuttaja Nata Salmelan kanssa kahdeksan jaksoa podcast keskusteluita, joissa Nata asiantuntijavieraineen lähestyy mutkattomasti ilmastokysymyksiä. Nata kuvailee podcasteja itse näin:
Tämä on Hiilijalanjäljillä - podcast, jossa etsitään ja löydetään parempia tekoja elämän jokaiseen osa-alueeseen: asumiseen, liikkumiseen, kulutukseen ja ruokaan. Minä olen Nata Salmela, vannoutunut ruoan ystävä, yrittäjä ja bloggaaja.
Meistä jokainen jättää tähän maailmaan itsestään jäljen, hiilijalanjäljen nimittäin. Hiilijalanjälki kuvaa ihmisen tuottamia ilmastopäästöjä. Meidän kaikkien tulisi puolittaa hiilijalanjälkemme välttääksemme luonnonvarojen ylikuluttamisen. Mutta miten se tehdään, kas, siinäpä vasta onkin suuri kysymys.
Kuinka pelastetaan kurkku biojäteastialta, korvaako Tammisaari Thaimaan loman ja mitä tulevaisuuden voileivän välissä on? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin selviää vastaukset asiantuntijavieraiden kanssa. Lisäksi kuullaan, millä toimilla Valio tavoittelee maidon hiilijalanjäljen nollaamista vuoteen 2035 mennessä. Tervetuloa mukaan!
Viimeisessä kahdeksannessa podcast-jaksossa pohditaan, mitä suomalaiset syövät ensi vuonna tai 15 vuoden päästä. Kristallipalloon kurkistavat Satokausikalenterin keksijä Samuli Karjula ja Valion tutkimus- ja kehitysjohtaja Harri Kallioinen.
Seitsemännessä jaksossa aiheena on kuluttaminen. Vierailijana kuulemme suomalaisten asumisen trendit tuntevan Suomen Omakotiliiton talous- ja kehityspäällikön Katja Keräsen näkemyksiä.
Kuudennessa jaksossa aiheena on työpaikan vastuullisuus ja vinkit parempaan työelämään jakaa Liftedin valmentaja Jukka Joutsiniemi.
Jaksossa 5/8 aiheena kierrätys yhdessä Zadaan viestintäjohtaja Iina Moukolan ja Valion pakkauskehityspäällikkö Juhana Pilkaman kanssa.
Neljännessä jaksossa aiheena ruokamaailman uudet keinot ja keksinnöt yhdessä Valion kehityspäällikkö Tuuli Hakalan sekä Silmusalaatin perustaja Samuli Laurikaisen kanssa.
Jaksossa 3/8 aiheena matkustusahdistus yhdessä bloggaaja Julia Thurénin kanssa. Hän myös kertoo mikä matkailussa on kuuminta juuri nyt.
Jaksossa 2/8 aiheena maitotilan arki sekä kotimaisen ruoan trendit yhdessä maidontuottaja Johanna Vakkamäen sekä ruokabloggaaja Hanna Hurtan kanssa.
Ensimmäisessä jaksossa aiheena on ruokahävikki ja siitä keskustelmassa ResQ Clubin Sauli Böhm. Hyppää mukaan!