Ujo kerma

Valion ruokablogi

Paahtamalla lisää makua sosekeittoon

Tammikuussa maistuvat höyryävän kuumat keitot. Satokauden antina poimitut maukkaat kotimaiset juurekset luovat perustan tälle paahdetulle juuressosekeitolle.  Keiton maustaa ja värittää  yrttiöljy.

Juurekset paloiksi ja pellille

Tämän keiton salaisuus piilee uunin kätköissä. Paahtaminen vahvistaa rasvassa pyöräytettyjen juuresten ja purjon makua, antaa niihin paahteista aromia ja samalla kypsentää ne. Sillä aikaa voi laittaa kasvisliemen valmiiksi kattilaan odottamaan sekä surauttaa hetkessä sauvasekoittimella  keiton makua täydentävän yrttiöljyn.

Sosekeiton kaveriksi yrttiöljy

Reseptin kehittänyt Anna Koekeittiöltä muistuttaa, että yrttiöljyä ei kannata unohtaa. Ohjeessa olevan ruohosipuliöljyn yrteiksi kelpaavat hyvin myös muut yrtit, kuten basilika ja persilja. Ei haittaa, vaikka yrtit olisivat jo hieman nuukahtaneet, sillä ne ajetaan sauvasekoittimella hienoksi öljyn kanssa. Maun lisäksi upea yrttiöljyn väri täydentää lopputuloksen.

Paahdettu juuressosekeitto

Paahdettu juuressosekeitto

TTTTy
b
6
h
27
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

3   (250 g) jauhoista perunaa
1  iso porkkana
pala (200 g) lanttua
1  pieni  (150 g) palsternakka
pala (100 g) purjoa
2  rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1  l kasvislientä ( 1 l vettä + 1 luomukasvisliemikuutio )
1  prk  (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme juustoa
Ruohosipuliöljy
1 ½  dl öljyä
¾  dl tuoretta ruohosipulia
¼  dl tuoretta rakuunaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

  • Kuori ja paloittele pieniksi kuutioiksi perunat, porkkana, lanttu ja palsternakka. Halkaise purjo. Pese hyvin. Paloittele. Levitä kasvikset laakeaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon Oivariini. Paahda uunissa 225 asteessa n. 30 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

  • Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää kattilaan paahdetut kasvikset. Soseuta. Lisää ruokakerma. Anna kuumentua. Tarkista maku.

  • Mittaa kulhoon öljy ja yrtit. Soseuta sauvasekoittimella. Valuta ruohosipuliöljyä keittoannosten pinnalle.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Höyryävän herkullista vuoden alkua!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi