Vegaaninen pääsiäismenu – katso kahdeksan reseptiä

Mielessä vegaaninen pääsiäinen? Vegaaniset pääsiäisherkut, kuten sesongin mukainen parsafocaccia ja keväinen lehtikaalirisotto, tuovat pääsiäisen värit juhlapöytään. Kokeile näitä vegaanisia reseptejä ja rakastu keväisiin makuihin.

1. Parsa ja vegaaninen hollandaise

Hienostunut sesonkivihannes on taattu hitti myös pääsiäisen juhlapöydässä. Parsan kanssa tarjottava hollandaise-kastike syntyy helposti sauvasekoittimella, ja värinsä se saa kurkumasta. Hollandaise ja parsa pääsiäisen alkupalapöydässä saavat kenet tahansa kevätmielelle.

2. Vegaaninen hummuspiirakka

Uunissa kypsyvä piirakka on erinomainen suolainen pääsiäisherkku. Pohja valmistuu helposti, ja parsakaali, oliivit, tomaatit ja vegemakkara tuovat piirakkaan keväistä makua ja väriä. Koristele yrteillä ja tarjoa lounaaksi vihreän salaatin kera tai osana pääsiäisen notkuvaa illallispöytää.

3. Vegaaninen lehtikaalirisotto

Juhlava risotto on helposti muunneltava ruoka, jonka voi tarjoilla niin lisukkeena kuin pääruokana. Kokeile koota vegaaninen pääsiäisillallinen esimerkiksi tämän sitruunalla ja piparjuurella maustetun lehtikaalirisoton ympärille. Sen hienostuneet maut tuovat juhlan tuntua ruokapöytään.

4. Sitrusinkivääribooli

Näyttävyyttä kattaukseen saat värikkäästä boolista. Tämä kirpeän raikas sitrus-inkivääribooli sopii tarjottavaksi niin suolaisen kuin makean kanssa, ja boolia voi tarjota suurellekin seurueelle, sillä sitä on helppo valmistaa iso satsi kerralla. Sekoita booli isoon lasiseen kulhoon ja koristele vihreillä limen viipaleilla. Muista lisätä reilusti jääpaloja, jotta booli pysyy viileänä.

5. Vegaaninen parsafocaccia

Italialainen, ruokaisa focaccia on helppo tehdä ja se sopii tarjottavaksi yhtä hyvin arkiselle iltapalalle kuin juhlavaankin hetkeen. Perinteisesti oliiveilla ja yrteillä maustettu leipä tuunataan sesonkiin sopivaksi parsalla. Tarjoile focaccia viipaloituina annospaloina joko alkupalapöydässä tai pääruoan seuralaisena.

6. Mausteinen kasvispata

Munakoiso, paprika ja kukkakaali ovat tämän mehevän padan pääosassa. Pilko kasvikset, mausta chilillä, juustokuminalla ja garam masalalla, ja anna padan valmistua liedellä itsekseen. Lusikoi valmiin padan päälle Valio Oddlygood Dream Fraichea ja koristele tuoreella korianterilla. Kasvispadan voi valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä sen maku vain syvenee, kun sen lämmittää uudelleen.

7. Vegaaninen suklaavanukas

Suklaiset pääsiäisherkut onnistuvat myös vegaanisina, ja jopa suklaamunat jäävät tälle vanukkaalle kakkosiksi. Vegaaninen suklaavanukas onnistuu helposti kaurajuomasta ja kaakaojauheesta. Astetta juhlavammat vanukkaat saat, kun koristelet annokset tuoreilla marjoilla tai kaakaonibseillä.

8. Vegaaninen valkosuklaa-passionjuustokakku

Tämän hyydytetyn juustokakun herkullinen makumaailma leikittelee raikkaalla passionhedelmällä ja ihanalla valkosuklaalla. Kakun hyytyminen vie useamman tunnin, joten valmistus kannattaa ajoittaa herkuttelua edeltävään päivään.

Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Leivonta
Vegaaninen leivonta on yllättävän helppoa
Tuotteen takana
Leivo kaikille – kasvipohjaiset Valio Oddlygood® uutuudet leivontaan