Pääsiäinen on kevään odotetuin ruokajuhla

Pääsiäisenä on aikaa nauttia yhdessäolosta hyvän ruoan äärellä. Testatuilla pääsiäisresepteillä ja vinkeillämme onnistut varmasti. Nauti hyviksi maistetuista perinteistä tai yllätä uusilla hittiresepteillä.

Pääsiäisenä herkutellaan kevään raikkailla mauilla ja perinteisillä pääsiäisruoilla – ihania kakkuja, jälkiruokia ja herkkuja unohtamatta. Kokosimme yhteen pääsiäisen suosikkireseptit ja Valio Koekeittiön vinkit pääsiäistarjoiluissa onnistumiseen. Inspiroidu myös uutuusresepteistä ja kokeile pääsiäisen hittiherkkuja. Tänä vuonna pääsiäistä juhlitaan huhtikuussa 19.-22.4.2019.

Pääsiäisen suosikkiruoat

Miten valmistetaan mehevä pääsiäislammas? Mitä pashan valmistamisessa on hyvä ottaa huomioon? Mihin kaikkeen mämmi taipuu? Opastamme pääsiäisen suosikkiruokien onnistumisen salat ja inspiroimme kokeilemaan uutta.

Pääsiäiskakkujen joukosta löydät upeat juustokakut ja ihanat uutuusreseptit. Pääsiäisen kääretortuissa enemmän on enemmän niin täytteissä kuin koristeluissa. Vai kattaisiko tänä vuonna pääsiäispöytään makupareja yhdistelevän juustotarjottimen?

Pääsiäismenut

Pääsiäisen pyhinä on mahtava tilaisuus syödä hyvin tai astetta paremmin. Kokosimme neljä eri menuehdotusta pääsiäispöytään. Jokaisesta menusta löytyy valmiiksi koottu suositusmenu sekä valitut vaihtoehdot alku- pää- ja jälkiruoiksi.

Perinteinen pääsiäismenu koostuu Valio Koekeittiön valitsemista pääsiäisen klassikkoruoista. Moderni pääsiäismenu on päivitetty tähän päivään uusilla valmistustavoilla ja raaka-aineilla sekä maailmalta lainatuilla mauilla. Kasvissyöjän menussa maistuvat kevään raikkaimmat maut Satokausikalenterin suosittelemina.

Helppo pääsiäismenu on suunniteltu onnistumaan myös mökkiolosuhteissa, mikäli vietät pääsiäisen pohjoisessa tai mökkikauden avaten. Makujen mainiot yhdistelmät kelpaavat myös helppoutta arvostavan kaupunkilaisen pääsiäispöytään.

Helppo pääsiäismenu
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Perinteinen pääsiäismenu
Moderni pääsiäismenu

Vinkki: paras pääsiäisyllätys

Mikäli pääset pääsiäisenä valmiiseen pöytään, voit tarjoutua valmistamaan jälkiruoan tai tuoda mukanasi yllätysherkkuja. Katso pääsiäisherkut ja jälkiruoat, hittiherkuksi nousevat töhnämunat, upeat pääsiäiskakut ja pääsiäisjuustojen yllättävät makuparit ja inspiroidu!

Pääsiäisaskartelut

Rairuohon kasvattaminen, virpomisvitsojen koristeleminen sekä suloiset puput ja tiput kuuluvat pääsiäisaskartelujen perinteisiin. Askartelumateriaalina hyödynnetään tyhjät maito- ja kaurajuomapurkit, kermapakkaukset ja jogurttipurkkien kannet. Ripottele rairuoho kasvamaan rairuohopupuun tai rairuohotipuun.

Katso videot ja vinkit
Herkullista ja hyvää pääsiäistä yhdessä pöydässä
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›