Edullinen pääsiäismenu

Hyvä ruoka ei tarkoita isoa hintalappua. Kun suunnittelet menun huolella ja ostat vain sen, mitä tarvitset, valmistuu herkullinen pääsiäisateria yllättävänkin edullisesti. Näillä resepteillä valmistat paitsi herkullista, myös halpaa pääsiäisruokaa.

Edullisen pääsiäismenun valmistus aloitetaan hyvästä suunnittelusta. Mieti, kuinka monta perheenjäsentä pääsiäispöydän ympärille kokoontuu, mitä haluatte ehdottomasti syödä ja onko jotain, mistä voitte luopua. Kalleinta on ruoka, joka jää syömättä. Siksi kauppaan on hyvä lähteä aina ostoslistan ja tarkan suunnitelman kanssa. Suosi sesongin vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä, sillä ne ovat edullisimpia!

Edullisia alkupaloja pääsiäispöytään

Parsasesonki käynnistyy tavallisesti pääsiäisen paikkeilla, joten parsoja voi löytää pääsiäispöytään hyvinkin edullisesti. Paahdettu parsa on parhaimmillaan suolalla ja sitruunalla maustettuna. Toinen hyvä alkupalavaihtoehto on täytetyt kananmunat: täytteet on helppo varioida omaan makuun sopivaksi tai sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy jo valmiiksi. Itse tehty juhlajuusto syntyy vain neljästä raaka-aineesta.

Pääruokia edullisista raaka-aineista

Pääsiäiskana, sitruunainen chimichurririsotto ja mausteinen kasvispata ovat paitsi huokeita, myös herkullisia ja helppoja pääsiäisruokia. Lisäksi lohen ja kanan lisukkeita on helppo muunnella kaupan tarjousten mukaan. Esimerkiksi fenkolin voi hyvin vaihtaa vaikkapa parsakaaliin. Jos haluat syödä pääsiäisenä lammasta, kokeile rentoa lammasragua eli astetta juhlavampaa jauhelihakastiketta.

Jälkiruokia pienellä budjetilla

Monet pääsiäisen perinteiset jälkiruoat sopivat mainiosti myös pienemmälle budjetille. Tuokkosesta mämmiä ja purkillisesta kermaa, maitoa tai vaniljakastiketta riittää helposti koko perheelle. Myös helppo mämmirahka, pasha, pääsiäispullat ei hot cross buns sekä monet rahkapiirakat syntyvät varsin edullisista raaka-aineista.

Viimeistele makuelämys viinillä

Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Lue lisää
Sesonki
Perinteinen pääsiäismenu
Sesonki
Helppo pääsiäismenu
Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu