Helppo pääsiäismenu

Haluatko viettää pääsiäisen rennosti hyvästä ruoasta nauttien? Katso tästä helppo pääsiäismenu, joka valmistuu näppärästi pienessäkin keittiössä ja ilman sen kummempia keittiövälineitä.

Pääsiäisen herkut ja kevätauringon lämmittävät säteet maistuvat parhailta yhdessä nautittuina. Tällä menulla myös kokki pääsee ottamaan rennosti, sillä nämä pääsiäisruoat valmistuvat helposti ja ilman turhaa stressiä.

Helppo alkuruoka pääsiäispöytään

Herkullinen ja näyttävä alkuruoka syntyy vaivatta, kun kokkaat alkupalaksi parsaa, täytettyjä kananmunia tai lohta ja inkiväärikastiketta. Parsat paahtuvat näppärästi uunissa ja täytetyt kananmunat valmistuvat vaivatta liedellä. Inkivääri-seesamlohi valmistuu sen sijaan ilman uunia ja liettä, sillä ainekset vain leikataan, sekoitetaan ja maustetaan.

Pääsiäisen helppo pääruoka

Helpossa pääsiäismenussa lammas tarjoillaan rennon ragun eli astetta juhlavamman jauhelihakastikkeen muodossa. Sinisimpukat valkoviinissä ja kermaisessa currykastikkeessa on verraton vaihtoehto suurten makujen ystävälle. Jos taas kaipaat pääsiäisaterialle broileria, paista se ronskisti kokonaisena yhdessä lisukkeiden kanssa. Parsarisottoa helpompi parsainen pääruoka on sitruunainen parsapasta.

Helpot pääsiäisjälkiruoat

Pääsiäinen on helppoja jälkiruokia pullollaan. Jos mielesi tekee mämmiä, taio pääsiäispöydän kruunuksi kymmenessä minuutissa valmistuva mämmirahka. Kakkua kaipaavalle ehdotamme helppoa pääsiäiskakkua, jossa ainekset vain sekoitetaan tasaiseksi. Helppo mangoinen rahkapiirakka valmistuu käden käänteessä murotaikinasta, säilykeaprikoosista ja mango-passiorahkasta.

Viimeistele makuelämys viinillä

Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Lue lisää
Sesonki
Perinteinen pääsiäismenu
Sesonki
Moderni pääsiäismenu
Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu