Rosmariini-appelsiinit

Pääsiäisherkut

Pääsiäisherkut voivat olla muutakin kuin mämmiä ja pashaa. Loihdi ihania pääsiäisherkkuja rahkasta, hedelmistä ja suklaasta. Rahkat, mousset ja panna cotat ovat yksinkertaisia ja sopivan kepeitä jälkiruokia runsaan pääsiäisaterian päätteeksi.

Pääsiäisherkkuja monella tapaa

Valmista pääsiäisrahka Valio kuohukermasta ja maitorahkasta tai valmiiksi maustetuista rahkoista – etenkin appelsiinin ja sitruunan makuiset rahkat sopivat pääsiäiseen hyvin. Täydennä makumaailmaa tuoreilla tai säilykehedelmillä. Parhaiten pääsiäisen rahkoihin sopivan pirteän keltaiset ananas, mango, persikka ja appelsiini. Hedelmät sopivat myös muihin pääsiäisherkkuihin, kuten panna cottiin, mousseihin,  vaahtoihin ja jäätelöön.

Raikkaiden hedelmien lisäksi suklaa kuuluu ehdottomasti pääsiäisen makuihin. Useimmiten suklaa syödään pääsiäismunien muodossa, mutta suklaa sopii loistavasti myös pääsiäisen jälkiruokien pääraaka-aineeksi. Esimerkiksi suklaamousse on aina tyylikäs lopetus juhlavalle aterialle. Pieniä suklaamunia ja tai isompien suklaamunien puolikkaita voi käyttää kaikkien pääsiäisherkkujen koristeluun

Reseptejä pääsiäisherkkuihin

Energiatarpeesi