Kauden parsaherkut täyttävät pääsiäispöydän. Tarjoile vieraillesi pääsiäismenu, jossa parsa loistaa niin alkupalassa kuin pääruoassakin.
Kevään odotetuin raaka-ainesesonki on täällä. Parsakausi tuo ruokapöytään vihreän pilkahduksen, ja mikä parasta, monikäyttöinen parsa sopii melkein mihin vain. Yksinkertaisimmillaan se maistuu ihan sellaisenaan dipattuna hollandaisekastikkeeseen, mutta kannattaa kokeilla myös parsaranskalaisia, -focacciaa ja -pastaa.
Parsakausi kannattaa hyödyntää myös kevään parhaan ruokajuhlan, eli pääsiäisen, menussa. Kokoa alkupalaksi vaikka lohi-parsarullat ja tarjoile pääruoaksi parsarisottoa. Kokosimme kahdeksan keväistä parsareseptiä, jotka sopivat täydellisesti juhlapöytään.
Kokoa pääsiäisen lounas raikkaan pääsiäispizzan ympärille. Pizzataikinan voit vaivata jo edeltävänä päivänä ja jättää kohoamaan yön yli. Taputtele taikina pellille ja lado täytteet päälle. Herkullinen parsa-raakamakkaratäyte pitää syöjät kylläisinä pitkään.
Kaipaatko jotain asteen rennompaa? Kokeile tuoreista parsoista valmistettuja parsaranuja, jotka sopivat sormiruoaksi tai lisukkeeksi pääsiäispöytään. Pankoleivitys tekee parsaranskalaisista täydellisen rapsakat, ja limedippi tuo raikasta hapokkuutta.
Keväinen pasta saa makunsa parsasta. Paista parsat voissa, mausta sitruunalla ja kääntele pannulle keitetty pasta ja tilkka keitinlientä. Yksinkertaisuus saa tämän pastan loistamaan. Viimeistele annos tuoreella ruohosipulilla.
Vatkattu salaattijuusto ja tuorejuusto ovat tämän piirakan täytteen juju, ja uppomunat sekä avokado, chili ja lime viimeistelevät ihanan mehevän piiraan. Tee tätä, kun haluat viikonlopun aamiaishetkestä vähän tavallista erityisemmän. Jos uppomunien keittäminen ei tule vielä selkärangasta, kurkkaa tästä simppelit ohjeet.
Keväisissä rullissa maistuu lohi ja parsa. Alkupalarullat ovat pääsiäispöydän himoituimmat cocktailpalat, jotka teet valmiiksi puolessa tunnissa. Levitä tuorejuusto lohiviipaleille ja kääri parsojen ympärille.
Kevään ensimmäiset parsat syödään sellaisenaan hollandaisekastikkeen kera. Parsa ja hollandaise ovat klassinen kombo, joka piristää mukavasti myös pääsiäispöytää. Keväinen ja raikas parsa sopii värinsä puolesta pääsiäismenun alkupalaksi.
Hienostunut parsarisotto loistaa pääsiäispöydässä. Pehmeä makuelämys syntyy tuoreesta parsasta sekä sitruunan ja valkoviinin hapokkuudesta. Tarjoile parsarisotto parmesaanilastuilla ja nauti keväisessä tunnelmassa.
Vegaaninen parsafocaccia on kevään herkullisin leipä! Sekoita taikina ja jätä kohoamaan. Taputtele taikina pellille, koristele parsoilla ja mausta sitruunalla. Focaccian päälle ripoteltu Veggie raaste ja oliiviöljy tuovat rapeutta leivän pintaan.