Ujo kerma

Valion ruokablogi

Parempaa kuin sushi - tässä resepti uudenvuoden juhliin

Tänä vuonna uudenvuoden juhlia piristävät kiinnostavat kesärullat. Kesärullat ovat saaneet viimeaikoina paljon suosiota eikä ihme, sillä nämä vietnamilaiset rullat ovat raikkaan yrttisiä ja täynnä makua.

Kesärullat valmistetaan riisipaperiin käärimällä ja täytteissä käytetään yleensä paljon tuoreita kasviksia, yrttejä, nuudeleita sekä lihaa ja muita täytteitä valinnan mukaan. Kesärullat eroavat monille tutuista kevätrullista siinä, että niitä ei kypsennetä lainkaan.

Ajattelin valmistaa kesärullia uudenvuoden juhliin, jolloin tarjoiluun kaipaa jo jouluruoan jälkeen hiukan uusia makuja. Kesärullat voidaan tarjoilla näyttävästi cocktail-paloina valmiiksi suupaloiksi leikattuina tai vaikka alkuruokana. Uudenvuoden kesärullat tarjoillaan maukkaan raputahnan ja suolapähkinöiden kera, josta kesärullat saavat mehukkuutta eikä muita kastikkeita tarvita.

Maukasta uutta vuotta!

Vietnamilaiset kesärullat raputahnalla

Vietnamilaiset kesärullat raputahnalla

ttttt
b
0
h
0
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

Raputahna
1  dl jokiravun pyrstöjä
2  rkl suolapähkinöitä
100  g Valio Viola® maustamaton tuorejuusto laktoositon
1  rkl sitruunamehua
Kesärullat
10  kpl riisipapereita
1  nippu romainesalaattia
1  nippu tuore minttu
1  pala riisinuudeleita
50  g silmusalaattia tai ituja
1  pala kurkkua
1  kpl avokadoa
100  g jokiravun pyrstöjä

Valmistusohje

  • Valmista raputahna mittaamalla ainekset tehosekoittimeen. Soseuta kevyesti.

  • Viipaloi avocado ja kurkku pitkiksi siivuiksi. Nypi lehdet mintusta. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Täytä kulho haalealla vedellä ja upota riisipaperi veteen yksi kerrallaan. Pidä riisipaperia vedessä kunnes se on pehmentynyt. Aseta paperi alustalle tai lautaselle. Täytä salaatilla ja muilla täytteillä. Rullaa tiukaksi rullaksi.

  • Anna rullien vetäytyä hetken ja leikkaa suupaloiksi terävällä veitsellä.

  • Pursota tai lusikoi leikattujen rullien päälle raputahnaa. Koristele esimerkiksi silmusalaatilla ja pähkinöillä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi