
Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja
Hurmaava raparperi tuo kesän keittiöön. Näillä resepteillä kesytät kirpeän raparperin suussasulavan herkulliseksi.
Raparperipiirakka maistuu kesälle
Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkikesäherkuista. Eikä ihme, sillä happaman makea raparperi sopii täydellisesti piirakoihin. Leivo mehevä raparperi-tuorejuustopiirakka tai pyöräytä trendikäs kinuskinen raparperi-toscapiirakka. Tarjoile raparperipiirakka vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera.
Raparperikakku kruunaa kesäjuhlan
Raparperi on mitä mainioin raaka-aine kesäiseen kakkuun. Itse keitetty raparperihilloke maistuu niin britakakussa, juustokakussa kuin lettukakussakin. Mausta vaniljainen juustokakku perinteisellä raparperista ja sokerista keitetyllä hillokkeella. Lettukakku täytetään hillokkeella, jossa yhdistyy kesän paras makupari – raparperi ja mansikka. Kesän ikisuosikki, britakakku, maustetaan tänä kesänä kanelisella raparperihillokkeella.
Raparperista on moneksi
Mehevien piirakoiden ja hulppeiden kakkujen lisäksi raparperista valmistuu kesältä maistuvia leivonnaisia, välipaloja ja juomia. Kesän trendikkäin aamiainen syntyy rapean leivän päälle raparperihillokkeesta ja mascarponesta. Kokeile lisäksi ainakin helppoja raparperigrillinyyttejä ja kesän klassikkojälkiruokaa, raparperikiisseliä. Kuumana kesäpäivänä maistuu myös näppärä mansikka-raparperisangria.
Tiesitkö tämän raparperista?
- Raparperin kirpeyden takana on oksaalihappo, joka sitoo kalsiumia. Tämän vuoksi raparperin kera suositellaan nautittavaksi kalsiumpitoisia ruokia, kuten maitotuotteita.
- Poimitut raparperinvarret säilyvät parhaiten jääkaapissa +2–+5 asteessa.
- Raparperi on parhaimmillaan tuoreena, mutta sen voi myös pakastaa.
- Raparperia voi käyttää myös pääruoissa makujen tehostajana tai yllättäjänä, esim. kompotin tai hillokkeen tapaan. Kokeile kotona vaikka raparperihilloa smetanalla pehmennettynä ja tarjoa sitä pieni nokare paistetun kesäkalan kanssa.