Siirry sisältöön
Raparperi-kinuskiviinerit

Raaka-aine

Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja

Hurmaava raparperi tuo kesän keittiöön. Näillä resepteillä kesytät kirpeän raparperin suussasulavan herkulliseksi.

Raparperikakku kruunaa kesäjuhlan

Raparperi on mitä mainioin raaka-aine kesäiseen kakkuun. Itse keitetty raparperihilloke maistuu niin britakakussa, juustokakussa kuin lettukakussakin. Mausta vaniljainen juustokakku perinteisellä raparperista ja sokerista keitetyllä hillokkeella. Lettukakku täytetään hillokkeella, jossa yhdistyy kesän paras makupari – raparperi ja mansikka. Kesän ikisuosikki, britakakku, maustetaan tänä kesänä kanelisella raparperihillokkeella.

Tip icon

Tiesitkö tämän raparperista?

  • Raparperin kirpeyden takana on oksaalihappo, joka sitoo kalsiumia. Tämän vuoksi raparperin kera suositellaan nautittavaksi kalsiumpitoisia ruokia, kuten maitotuotteita.
  • Poimitut raparperinvarret säilyvät parhaiten jääkaapissa +2–+5 asteessa.
  • Raparperi on parhaimmillaan tuoreena, mutta sen voi myös pakastaa.
  • Raparperia voi käyttää myös pääruoissa makujen tehostajana tai yllättäjänä, esim. kompotin tai hillokkeen tapaan. Kokeile kotona vaikka raparperihilloa smetanalla pehmennettynä ja tarjoa sitä pieni nokare paistetun kesäkalan kanssa.

Search