Rapujen syöminen

Rapujen syöminen on rapujuhlien ohjelmanumero jo sellaisenaan. Jos rapuihin tarttuminen kuitenkin jännittää, tai kaipaat muistin virkistystä, kurkkaa ohjeet rapujen syömiseen tästä.

Miten rapuja syödään?

Kutsu ensimmäisiin rapujuhliin voi herättää monia kysymyksiä: Kuinka ravut avataan? Mistä päästä rapua kuuluu aloittaa? Miten rapuveistä käytetään?

Jännittää ei kuitenkaan kannata, sillä nämä vinkit luettuasi uskallat istahtaa rapujuhlapöytään rennoin mielin.

Rapujen syöminen – vinkit askel askeleelta

  1. Irrota ravun sakset ja katkaise saksien kärjet rapuveitsen reiän avulla. Imaise mehut suuhusi.
  2. Avaa ravun isommat sakset veitsellä ja irrota liha.
  3. Irrota ravun muut nivelet ja imeskele niistä mehut ja lihat.
  4. Irrota  ravun pää veitsen avulla.
  5. Irrota ravun selkäpanssari ja hörppää mehu suuhusi. Raaputa ja nauti kuoren rasva eli rapuvoi.
  6. Imeskele ravun keskiosan maut suuhusi, nauti myös mahdollinen mäti.
  7. Irrota  ravun pyrstö leikkaamalla kilpi reunaa pitkin. Vedä kilpi pyrstön päätä kohti, irrota liha ja poista tumma suoli.
  8. Kokoa herkullinen pyrstöliha voilla voidellulle paahtoleivälle ja ripottele pinnalle tilliä.
  9. Herkuttele!

Muista, että rapujen avaaminen on aikaa vievää puuhaa, joten kiirehtiä ei kannata. Rapujuhlia voi hyvin viettää vaikka koko illan!

Oikeilla välineillä onnistut – muistilista kattajalle

Rapujen syöminen on mukavaa, kun pöydässä on siihen sopivat välineet:

  1. Rapuveitsi
  2. Rapukauluri
  3. Pieni vesikulho sormien huuhteluun
  4. Kangasservietit tai runsaasti paperiserviettejä

Lisää vinkkejä rapujuhlien kattaukseen löydät tästä.

Sesonki
Rapujuhlien menu
Sesonki
Rapujuhlien juomalaulut ja juomavinkit
Sesonki
Rapujuhlien kattausvinkit