Heraproteiini on proteiinien eliittiä

Maidossa on kahdenlaista proteiinia: heraa ja kaseiinia. Heraproteiini on kirkasta nestettä, joka erottuu juustonvalmistuksessa. Heraa pidettiin pitkään vain juustonvalmistuksen sivutuotteena, mutta nyt sen ravitsemuksellinen arvo tunnetaan. Heraproteiinissa on runsaasti elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Heraproteiini edistääkin liikunnasta palautumista, auttaa pitämään yllä laihduttajan, painonhallitsijan sekä ikääntyneen lihasmassaa.

Heraproteiini vaikuttaa elimistössä nopeasti

Heraproteiinit eivät sakkaudu mahan happamissa olosuhteissa vaan kulkevat nopeasti ohutsuoleen, jossa ne pilkkoutuvat. Näin heraproteiinin sisältämät aminohapot imeytyvät nopeasti verenkiertoon ja ovat tehokkaasti lihasten käytettävissä. Maidon toinen proteiini, kaseiini, taas toimii elimistössä hidasvaikutteisemmin. Elimistö voi hyödyntää heraproteiinin tehokkaasti. Heran hyödynnettävyys on jopa 92 %, kun esimerkiksi soijaproteiinilla se on 72 %. 

Proteiinit muodostuvat aminohapoista, joista osa on niin sanottuja välttämättömiä, eli ne tulee saada ravinnosta, koska elimistö itse ei pysty niitä muodostamaan. Heraproteiinissa välttämättömien aminohappojen osuus kaikista aminohapoista on 56 %. Heraproteiini sisältää lisäksi runsaasti haaraketjuisia aminohappoja kuten leusiinia. Lue tarkemmin aminohapoista.

Maitoproteiinia sisältäviä tuotteita on hyvä nauttia yhdessä muiden proteiininlähteiden kanssa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Heraproteiini palauttaa liikunnan jälkeen

Aktiiviliikkujien arjessa proteiinista on hyötyä paitsi hyvänä energianlähteenä myös lihasmassan kasvussa. Elimistö tarvitsee riittävästi proteiinia lihasten kasvuun ja säilymiseen. Aktiiviliikkujat ja urheilijat ovat kiinnostuneita heraproteiinista ja sen vaikutuksista urheilusuorituksiin ja niistä palautumiseen. Lue lisää herasta aktiiviliikkujan ruokavaliossa .

Proteiini hyödyttää laihduttajaa

Heraproteiinista voi olla painonhallitsijalle hyötyä. Hyvälaatuinen proteiini edistää lihasmassan säilyttämistä myös laihdutuksen aikana. Laihduttajan kannattaakin huolehtia riittävästä proteiininsaannista laihdutuksen aikana. Lue lisää proteiinista ja laihduttamisesta.

Heraproteiini säilyttää lihasta ikääntyessä

Ikääntyneen ruokavalion tulee olla monipuolinen, jotta se tukee hyvinvointia ja toimintakykyä. Riittävän energiansaannin ohella on tärkeää huolehtia riittävästä proteiininsaannista. Proteiini auttaa säilyttämään lihasmassaa ja näin ylläpitämään ikääntyneen toimintakykyä ja hyvinvointia. Lue lisää heraproteiinista ikäihmisten ruokavaliossa.


Energiatarpeesi