Hyvässä välipalassa on vähemmän sokeria

Menevän arjen keskellä tapamme syödä on muuttunut. Lounas syödään usein lennossa, ja kello viiden päivällinen koko perheen voimin ei enää mahdu monen aikatauluun. Arjessa riennetään töistä tai koulusta harrastuksiin ja tapaamisesta toiseen, ja siinä välissä syödään välipaloja lämpimien aterioiden sijaan. Sillä on siis väliä, millaisia välipaloja popsii.

Paha piilosokeri

Säännöllinen ateriarytmi pitää nälän loitolla ja auttaa jaksamaan virkeänä koko päivän. Suositus on, että söisimme 3-5 tunnin välein. Perinteisesti päivän ateriat ovat olleet aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Kun kiiruhdamme arjessa menosta toiseen, lämpimät ateriat voivat unohtua. Sen sijaan syömme välipaloja ”on the go”.

Välipalat ovat tärkeä osa arjen ateriarytmiä. Välipala ei korvaa lämmintä ateriaa, mutta välipalankin voi valita fiksusti. Näin koostat hyvän välipalan ›

Valmis välipala on kiireiselle kätevä valinta. Valmiissa välipaloissa kannattaa kiinnittää huomiota välipalakokonaisuuden monipuolisuuteen. Nopeat välipalat saattavat sisältää yllättävän paljon energiaa, rasvaa, suolaa ja sokeria. Hyvässä välipalassa hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen laatu on kohdallaan.

Jogurtissako liikaa sokeria? Vähempisokerisissa on valinnanvaraa!

Jogurtti on monen suosikkivalinta välipalaksi. Yhä useampi kuluttaja on kuitenkin sitä mieltä, että jogurteissa on liikaa sokeria. Suomalaiset toivovatkin tarjolle lisää vaihtoehtoja vähemmällä sokerilla. Valion valikoimasta löydät vähempisokeriset välipalat moneen makuun.

Valio Gefilus® Kefir juotava välipala vadelma on kevyesti pirskahteleva ja miedosti makea juotava välipala koko perheelle. Maustamattomassa versiossa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Ne sisältävät maailman tutkituinta maitohappobakteeria sekä D-vitamiinia. 

"Vaikka sokeria on vähemmän, mausta ei takuulla tarvitse tinkiä!"

Valio Luomu™  tuotteiden ystäville on tarjolla monipuolinen valikoima välipaloja, joissa on kiinnitetty huomiota sokerin määrään. Kokeile Valio Luomu™ jogurttisia tuorepuuroja. Kätevissä lusikallisissa välipaloissa on kolme makua: mustikka-banaani-kauraomena-kaneli-kaura ja vadelma-kaura. Myös jogurteista löydät vähemmän makeat vaihtoehdot: omena-kardemumma, mansikka-vanilja ja vadelma.

Maukas valinta on myös Valio Plus™ maitokaakaojuoma, jossa on raikas kaakaon maku. 

Valio PROfeel® proteiinivälipaloissa löydät sokeroimattomat rahkat ja proteiinijuomat sekä proteiinirahkat, joissa on 50 % vähemmän sokeria. Herkulliset Valio PROfeel® proteiinivanukkaat ja pirtelöt ovat myös sokeroimattomia.

Lisättyä sokeria välttelevälle sopivat myös kaikki maustamattomat jogurtit ja rahkat, kuten Valio A+™ luonnonjogurtit ja Valio Luomu™ luonnonjogurtti. Kokeile myös Valio A+™ turkkilainen ja kreikkalainen luonnonjogurttia sekä Valiojogurtti® maustamatonta.  Maustamattomien jogurttien ja rahkojen kaveriksi käyvät sokeroimattomat Valio marjakeitot – makuja on useita! 

Tutustu kaikkiin vähempisokerisiin tuotteisiin > 

Tutustu tuotteisiin, joissa ei ole lisättyjä sokereita >

Maitotuotteissa on aina maidon luontaista sokeria

Maitotuotteet sisältävät aina hiilihydraatteja ja sokeria, koska maidossa on luonnostaan maitosokeria eli laktoosia noin 5 g / 100 g. Maitotuotteissa voi olla myös marjoista ja hedelmistä tulevaa luontaista sokeria. Osassa maustettuja maitotuotteita on myös lisättyä sokeria. Maidon luontainen sokeri, marjojen ja hedelmien luontainen sokeri sekä lisätty sokeri merkitään pakkausten ravintosisällössä samaan kohtaan.


Energiatarpeesi